Vanessa Carlton vydá nové album v červnu

19.03.2011 14:13 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Vanessa Carlton
© www.vanessacarlton.com
Fanoušci klavírního popu si mohou mnout ruce. Američanka Vanessa Carlton konečně dokončila práce na své čtvrté studiové desce a oznámila datum vydání. Kolekce pojmenovaná "Rabbits On The Run" se na pulty amerických obchodů dostane 21. června letošního roku.

Jak zpěvačka přiznala ve videu na svém oficiálním webu, jednu dobu si vůbec nebyla jistá, zda nějaké nové album vznikne, chtěla se věnovat pouze skládání písní pro filmové soundtracky. Její poslední řadovka "Heroes And Thieves" z roku 2007 totiž hudebním světem i přes nesporné kvality prosvištěla zcela bez povšimnutí. Vanessa proto opustila label a celé nové album si zafinancovala sama. Natáčela ve Velké Británii, konkrétně v Real World Studios, která vlastní Peter Gabriel.

Králíci na útěku vznikali pod dohledem producenta Steva Osborna, který spolupracoval s takovými jmény, jako jsou U2 nebo KT Tunstall. Zpěvačka a zároveň bývalá baletka poodhalila něco málo ze směru, jakým by se její nejnovější počin měl ubírat. Chtěla prý natočit zasněné písničky podpořené klavírem. Na její přání navíc bylo album nahráváno výhradně analogově na magnetofonové pásky.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY