Tuzemská formace Kofe-in se hlásí o slovo s druhou deskou

13.03.2011 15:25 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Kofe-in
© facebook interpreta
Ačkoliv mají čeští Kofe-in na kontě plnohodnotný debut "Osobní vesmír", stále se řadí mezi nováčky. Ve středu 16. března přicházejí na trh s novinkovou plackou "Libertin". Fanouškům přinese originální hudební výraz, moderní zvuk a české texty. Ty jsou velkými devizami kapely, protože ostatní spíš sázejí na texty v angličtině. "My si myslíme, že máme co říct a naše texty jsou plnohodnotnou součástí naší hudby," uvádějí muzikanti. Zároveň zvou na křest, který proběhne 5. dubna v pražském JazzDocku. Kmotrem bude Thom, frontman kapely Imodium.

Na rozdíl od prvotiny postavené převážně na materiálu prověřeném intenzivním koncertováním vznikla novinka ve studiu a sází v prvé řadě na špičkovou produkci. "Zárodky většiny písní byly nahrány v našem domácím studiu, poté jsme se přesunuli mimo civilizaci a městský ruch, kde jsme prvotním nápadům dali konkrétnější podobu a vytvořili materiál na desku. Její výslednou podobu jsme pak doladili ve studiu Matouše Godíka v Praze," dodal ke tvůrčímu procesu frontman Jan Kunze. Zkušený producent Matouš Godík, známý ze spolupráce se skupinami jako -123 min., Bratři Orffové nebo Mythematica, dostal docela velký prostor. Jak stojí v tiskové zprávě, posunul písně do větší zvukové barevnosti a podtrhl jejich originalitu.

K titulu kolekce zpěvák a textař prozradil: "Název desky má naznačovat naše hudební volnomyšlenkářství. Nikdy si neklademe žádné limity, co se týče žánrů, možností jejich kombinace a intenzity hudebního prožitku. Libertin je člověk, který zkouší a pokouší hranice své i svého okolí."

Pro úplnost uvádíme ještě tracklist: Černá duše, Levituju, Kladu tě na vodu, Skříňka s démonem, Aritmetika, Jediná, Harpyje, Nervový kolaps, Ruleta, Usnout a spát.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY