Adele ovládá Brity už pět týdnů

27.02.2011 21:14 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Adele zkrátka vládne světu. Její pozice v Británii je neotřesitelná. I tento týden s obrovským náskokem vede oba žebříčky. V tom albovém si dokonce připsala na konto úspěchů málo viděnou raritu. Obě své desky, tu nejnovější i tu tři roky starou, dostala na první dvě nejvyšší příčky.
Adele - Someone Like You
© facebook interpreta
Velice klidný týden zažila Británie. Šest písní v první desítce zůstalo beze změny. Nehybné je samozřejmě číslo jedna, píseň "Someone Like You" od Adele. Vtipné je, že píseň nemá ani oficiální cover a přitom už dva týdny vede britský žebříček. Pokud si se mnou dnes zaspekulujete, můžete si myslet jako já, že šanci Adele sesadit má příští týden opět Jessie J s "Price Tag". Ta vydává oficiálně svou desku a to by mohlo zpěvačce pomoct k opětovnému dobytí nejvyšší příčky. Nebo Lady Gaga, která kupodivu už druhý týden klesá hlouběji, ale v pondělí vydá k "Born This Way" videoklip. To mi ostatně připomíná několik týdnů starý názor fanoušků Britney Spears, že jakmile vyjde k "Hold It Against Me" klip, půjde nahoru. Tak prosím tento týden je to deset dní po vydání osmatřicítka.

Nejvyšší novinku na šestce má Alexis Jordan, účastnice soutěže Amerika má talent, která kupodivu boduje v Británii. Plány na vydání jejího debutu i v rodné Americe jsou zatím na nule. Dvacet dvojku oblažují herci z Glee a Gwyneth Paltrow a jejich "Singing In The Rain/Umbrella". Jedna z novicek letošního roku Clare Maguire týden před vydáním desky zabodovala se singlem "The Last Dance" na třiadvacítce. Třicet jednička opět Glee a Gwyneth, tentokráte ale s "Fuck You" od Cee Lo Greena. Třicátý čtvrtý je Justin Bieber se synem Willa Smithe Jadenem a písní "Never Say Never".

    Top 10 - singly:
  1. Adele - Someone Like You
  2. Jessie J (feat. B.o.B.) - Price Tag
  3. Rihanna - S&M
  4. Adele - Rolling In The Deep
  5. Chipmunk (feat. Chris Brown) - Champion
  6. N Alexis Jordan - Good Girl
  7. Bruno Mars - Grenade
  8. Lady Gaga - Born This Way
  9. Chris Brown - Yeah 3X
  10. Pink - Perfect

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Adele - 21
© facebook interpreta
I když vidět pátý týden v kuse Adele na jedničce je trochu nůďo, tak tady přece jenom máme jeden velký okamžik britského žebříčku, který se určitě nestal nějaké to desetiletí. Zpěvačce s uhrančivým hlasem se totiž podařilo nejen znovu vyhrát s přehledem žebříček, ale také protlačit svůj tři roky starý debut "19" na druhé místo! Wow.

Nejvyšší novinka jsou písničky ze seriálu Glee. Výběr s pořadovým číslem čtyři nabízí předělávky fláků jako "Sway", "Teenage Dream" nebo "Empire State Of Mind" a další. Týden skoupý na novinky na předních pozicích nám ještě představuje remixové podání songů od Justina Biebera na sedmnáctém místě, country duo sester The Secret Sisters na dvacet devítce, Frankie & The Heartstrings o tři příčky níže a unikátní spojení, které tvoří americký básník a jazzový muzikant Gil Scott-Heron a producent Jamie xx.

    Top 10 - alba:
  1. Adele - 21
  2. Adele - 19
  3. Rihanna - Loud
  4. N Glee Cast - Glee Cast Vol. 4
  5. Mumford & Sons - Sigh No More
  6. Bruno Mars - Doo Wops & Hooligans
  7. Tinie Tempah - Disc-Overy
  8. Plan B - The Defamation Of Strickland Banks
  9. Cee Lo Green - The Lady Killer
  10. JLS - Outta This World

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY