Syrský technař Omar Souleyman spolupracuje s Björk

26.02.2011 09:59 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Björk
© Ohashi Jin
Alternativistická Islanďanka Björk by měla letos vydat svou novou desku, která už je prý z polovice hotová. Mimo to však potěší fanoušky i kolaborací s Omarem Souleymanem, která by měla vyjít v průběhu letošního roku.

"Bude to první větší nahrávka 'syrského dabke a iráckého choubi' vydaná v západním světě," stojí údajně v tiskové zprávě, která se dostala do rukou redaktorům Pitchfork.com. Hudba syrského hudebníka Omara Souleymana čerpá z arabských hudebních tradic, ty však kombinuje s dance beaty a syntetizátory. V Americe mu prostřednictvím stylového labelu Sublime Frequencies vyšly tři kompilace, což mu umožnilo si i zahrát na mnoha místech po světě. V současnosti je rovněž na turné a nejblíže k nám zavítá 5. srpna na jednu ze scén OFF Festivalu do Katowic.

Výsledek kolaborace tohoto projektu bude bezpochyby pestrý a nejspíše i pěkně zajímavý, k dostání měl být na limitované edici 12", CD a pochopitelně i digitálně ještě někdy letos. Jedno z videí Souleymana můžete ošéfovat pod článkem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY