Singl "Born This Way" Lady Gaga láme rekordy

23.02.2011 07:04 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Lady Gaga
© myspace.com/ladygaga
Nový singl Lady Gaga "Born This Way", který ovládl světové žebříčky během jediného dne, si od 22. února, tedy za necelých prvních pět dní, v různých jeho formách koupilo přes milion lidí.

V prvních třech dnech byl skrze iTunes stažen čtyřistačtyřicetosmtisíckrát, v iTunes hitparádě debutoval na jedničce ve třiadvaceti zemích. Stal se také tisícím "number one" singlem ve dvaapadesátileté existenci americké hitparády Billboard Hot 100. Mimo to zlomila tato hitovka i rekord v celkové rotaci novinky v rádiových éterech v prvním týdnu, počet přehrání písně překonal 78,5 milionu. V Austrálii, kde se stejně jako kupříkladu v Kanadě nebo na Novém Zélandu singl dočkal také prvního místa, se dokonce stal zlatým hned v prvním týdnu za více než pětatřicet tisíc prodaných singlů, v Anglii si skladbu za prvních 34 hodin koupilo na 60 tisíc fanoušků.

Tento týden Lady Gaga prozradila na Twitteru i kus textu druhého singlu z alba. Měl by nést titul "Judas" a úryvek vypadá takto: "I'm just a Holy Fool, oh baby he's so cruel, but I'm still in love with Judas, Baby." Nové studiové desky nazvané rovněž "Born This Way" se fanoušci v obchodech dočkají 23. května.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY