Stále stejná Vanessa Mae

11.06.2001 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Vanessa Mae na své nové desce "Subject To Change" představuje typické hrátky.
5/10

Vanessa Mae - Subject To Change

Skladby: Yantra, White Bird, Picante, Destiny, Night Flight, Clear Like Ice, Laughing Buddha, Pasha, Solace, Love Is Only A Game, Deep

Kupte si nové album Vanessy Mae Subject To Change za skvělých 488,- Kč na CD!

Celkový čas: 64:22
Vanessa Mae je talentované děvče, které si ve světě vydobylo pozici hvězdy, a její desky se velmi dobře prodávají. Mezi alba, na kterých prezentuje vážnou hudbu, vesele vkládá alba popová. Na nich si vši vždy vyhraje s popem a tanečními postupy. Debutové album z této sféry "The Violin Player" (1995) se honosilo podtitulem "techno fusion", ale žádné techno se tehdy nekonalo. Pilotní singl z toho alba "Toccata And Fugue In D Minor" slušně šlapal a vyzískal si renomé velkého hitu. Druhé popové album "Storm" (1998), na kterém se mimo jiné Vanessa Mae představila i jako zpěvačka, bylo natočeno podobným způsobem. Vanessa si zde například vystřihla coververzi hitu Donny Summer "I Feel Love". Aktuální album "Subject To Change" se opět nese v podobném duchu, závratné novinky se nekonají.

Singl "Destiny" se vkradl do vysílání českých rádií a televizí bez problémů. Taneční pop dominuje celému albu, jedná se asi o nejtanečnější album Vanessy Mae. Opět tu jsou i zpívané skladby. Následující singl "White Bird" je typickým příkladem chytlavé popové melodie s jednoduchým textem, který si snadno zapamatujete. Další zpívané skladby "Love Is No Game" a "Jamais" se až tak nepovedly. Pokud však čekáte, že celé album "Subject To Change" je jedna velká taneční párty, trošku vás čeká zklamání. Hned úvodní kompozice "Yantra" je pomalá a bohaté smyčcové aranže vás zavedou do vod, kde se Vanessa cítí jako doma. V podobném duchu jsou i skladby "Clear Like Ice" a "Pasha". Vanessa Mae se nebojí použít i vypůjčený sampl, názornou ukázku přináší "Laughting Buddha", kde znějí Monks Of The Dip Tse Chock Ling Monastery nebo fragmenty skladby "Pupy Y Su Charanga" od Felixe Lagarreta v písni "Love Is No Game". Za skladbou "Jamais" je pro vás schovaný bonus track s názvem "Tourmaline".

Vanessa Mae na svém novém albu "Subject To Change" nepřináší nic nového, co by tu už jednou nebylo, vše bylo uvařeno podle zaručeného receptu. Spojení talentu Vanessy a popu je zde provedeno dokonale, každý tón pasuje, je to precizně odvedená práce, chvílemi ovšem zní až strojově sterilně. Pokud máte rádi toto provedení hudby, budete určitě spokojeni a album si oblíbíte. Pokud máte raději Vanessu Mae ve vážnějším hávu, musíte se poohlédnout po jiném albu.

Album: Vanessa Mae - Subject To Change
Hodnocení: 5/10
Celkový čas: 64:22
Skladby: Yantra, White Bird, Picante, Destiny, Night Flight, Clear Like


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY