Nejprodávanější singl roku má na triku Eminem

26.12.2010 23:50 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Klidný týden zažil britský žebříček. Přímo nejklidnější v roce. Vítězství z minula obhájili jak Take That, tak Matt Cardle. Radio 1, které každý týden jako první ohlašuje výsledky hitparády, oznámilo i výroční žebříček singlů, ten ovládl Eminem s "Love The Way You Lie".
Matt Cardle - When We Collide
© facebook interpreta
Ne ne, nečekejte tento týden zvraty v prodejích singlů ani alb. Tento týden je obvykle tím nejskoupějším na změny v pořadí. Tak pojďme si v rychlosti zopakovat stavy minulého týdne, které sem tam zaznamenaly pohyb. Na nejvyšší pozici je opět vítěz letošního ročníku X Factoru Matt Cardle, následuje ho Rihanna a Black Eyed Peas. Nejvyšší a jediná novinka týdne je na čtvrtém místě. Mladá roštěnka Katy B, nejnovější objev na britské klubové scéně, boduje s novinkou "Lights On", se kterou jí vypomohla Ms Dynamite. Debutového kotouče londýnské zpěvačky se dočkáme v první čtvrtině příštího roku.

Co nás bude v singlech tento týden zajímat nejvíce, jsou výsledky za celý rok, které BBC zveřejnila už dnes. A bum bác, nejprodávanějším singlem roku 2010 je píseň, která ani nedobyla čelo žebříčku, jen vytrvale několik týdnů brala druhá a třetí umístění. A o koho se jedná? O Eminema a jeho "Love The Way You Lie", se kterou mu pomohla Rihanna. Druhý skončil Matt Cardle, kterému stačily k umístění pouhé dva prodejní týdny, ale bývá zvykem, že xfactoří dítě mívá vysoké prodeje, zejména díky vánočnímu týdnu. Třetí místo patří Brunu Marsovi a jeho nekonfliktní "Just The Way You Are".

    Top 10 - singly:
  1. Matt Cardle - When We Collide
  2. Rihanna (feat. Drake) - What’s My Name?
  3. Black Eyed Peas - The Time (Dirty Bit)
  4. N Katy B (feat. Ms Dynamite) - Lights On
  5. Ellie Goulding - Your Song
  6. Rihanna - Only Girl (In This World)
  7. Take That - The Flood
  8. Katy Perry - Firework
  9. ▬ Willow - Whip My Hair
  10. Far East Movement - Like A G6

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Take That - Progress
© facebook interpreta
Šestý týden v řadě, letošní absolutní rekord v nepřekonatelnosti drží Take That. Za poslední týden prodali opět neuvěřitelných čtyři sta tisíc kusů. Číslo jedna téměř s devadesátiprocentní jistotou budou okupovat i v příštím týdnu, jelikož od pondělka míří do obchodů jen pár desek a ty by někdejší boyband ohrozit neměly. Kompletní čísla ročního prodeje alb BBC zatím nezveřejnila, je ale už od minulého týdne jasné, že na špici budou právě Take That a za nimi Lady Gaga.

Žádná novinka se během posledních sedmi dnů mezi nejlepší čtyřicítku nedostala. Můžeme se podívat ale předběžně do budoucna, kdy nás bude čekat výjimečně silný leden. Na pulty půjde debut britského písničkářského objevu Emma’s Imagination, White Lies nebo druhá deska Brity milované Adele. Leden ale celý rok nedělá, proto těšme se na celých následujících dvanáct měsíců protkaných výbornými deskami a nečekanými hitparádovými zvraty.

    Top 10 - alba:
  1. Take That - Progress
  2. Rihanna - Loud
  3. Michael Bublé - Crazy Love
  4. Olly Murs - Olly Murs
  5. Michael Jackson - Michael
  6. JLS - Outta This World
  7. Susan Boyle - The Gift
  8. Bon Jovi - Greatest Hits
  9. Black Eyed Peas - The Beginning
  10. Kings Of Leon - Come Around Sundown

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY