Nepovedená noc namalovaných knírků

27.11.2010 02:57 - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

Dostaveníčko pražský hudební elity se uskutečnilo ve středu v komorní atmosféře Music Baru. Interpreti i jejich groupies se nad panáky bavili a nikoho příliš nevzrušovalo, že se ten večer křtí hned dvě povedená alba - od A Banquet a NiceLand. Zároveň málokdo otevřeně přiznal, že večírek skončil fiaskem.

Live: NiceLand

support: No Distance Paradise, A Banquet
místo: Lucerna Music Bar, Praha
datum: 24. listopadu 2010

NiceLand, Lucerna Music Bar, Praha, 24.11.2010
© Lukáš Benda / musicserver.cz
Jak EP "Kiss The Night" od A Banquet, tak aktuální "God Has Her Ways" NiceLand patří v rámci tuzemský scény mezi horních TOP (číslovku doplňte podle čísla odstínu na vaší tužce na oči). Zkrátka, i jednadvacet let po zahnání šedý rudo-ideologie do kouta nebývá zvykem, aby v Česku vznikalo cokoliv barevnýho. Jak nahrávka mladých a nezkušených A Banquet, tak novinka mladýho a zkušenýho Motyčky dokazují, že když se chce, všechno jde.

Téměř všechno. NiceLand si určitě představoval křest svýho (doufám, že nejen za sebe doufám, že zlomovýho) alba úplně jinak. Zatímco předkapely (včetně jmenovaných A Banquet) byly obdařeny vynikajícím, fotogenickým světlem, NiceLandovi bylo darováno šero. OK, osvětlovač neměl svůj den. Očividně ale nemělo svůj den hned několik zaměstnanců LMB.

NiceLand, Lucerna Music Bar, Praha, 24.11.2010
© Lukáš Benda / musicserver.cz
Zvuk? Slovy těžko popsatelný. Veškerý inovativní prvky, který vynikají na studiový nahrávce, naživo zcela zapadly. A Motyčka nebyl zpočátku na vině. Pravda je, že se ke konci koncertu nechal podmínkami demotivovat a jeho ležérní projev s rukou v kapse nenapovídal, že by na pódiu nechal všechno...

Jenže není se čemu divit. Několik dní se NiceLand připravují na svůj velký okamžik a namísto nezapomenutelnýho koncertu si všichni (nebo alespoň ti nezaslepení) budou pamatovat totální paskvil. Tragikomično se dalo krájet, když došlo na smyčce. Tedy, smyčce byly spíše vizuální atrakcí, protože pokud je ve zvukové kouli někdo sluchem zaznamenal, tiše mu závidím. Nebo raděj nahlas.

NiceLand, Lucerna Music Bar, Praha, 24.11.2010
© Lukáš Benda / musicserver.cz
Po skončení NiceLanda měla následovat produkce Bastard DJs, jenže místo Kománkový pouštěl písničky automat. Pro Bastard DJs totiž zaměstnanci LMB nenachystali aparaturu. Afterparty se i přesto podařila více než koncert a křest (samotný akt obstaraly andělka Lenny Trčková a ďáblice Natali Kocáb). Celebritami se to po půlnoci v Music Baru vůbec hemžilo - Xindl X, UDG, Mejla z Vypsané fiXy, Jarda Hudec z Reportu (R.I.P.) a řada dalších.

Fakt, že se na samotný křest nedostavilo mnoho fanoušků/fanynek (prostory LMB zaplněny při zavření prvního, druhýho i třetího oka maximálně z poloviny), je tentokráte vlastně pozitivem. Stran LMB to byl opravdu odstrašující zážitek, na který NiceLand dost doplatil.

Na závěr se snad jen sluší ještě zaplakat nad maločeskou povahou. Že koncert stál za hovno, si totiž za Motyčkovými zády vyprávěla notná část z těch příchozích, která před ním mluvila v superlativech. Tak doufám, že snad alespoň Nemaločech Motyčka sám ví, jak moc anebo málo se křest povedl.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY