Mladší & nevyzrálý? Spíš nudnější

24.01.2011 13:00 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Tři roky po vydání svého debutového alba "Guns Babes Lemonade" na sebe melbournský Svalovec Muscles upozorňuje EPčkem. Pět skladeb na nahrávce pojmenované "Younger & Immature" se nese ovšem v poněkud jiném duchu než zmiňovaný debut. A to je trošku škoda, protože se ztratilo to specifické To...
5/10

Muscles - Younger & Immature

Skladby: Forever, Girl Crazy Go, Lovestruck, Beat The Rush, Northern Beaches
Vydáno: 29.10.2010 (AU)
Celkový čas: 20:50
Žánr: electro, dance
Vydavatel: Modular
Hluché povánoční období nahrává k dohánění nejrůznějších restů. Na musicserveru třeba k dopisování a vydávání recenzí na loňské zajímavé počiny, na které se v době vydání nějak nedostalo. Australský elektronický muzikant úspěšně se skrývající za pseudonymem Muscles je možná trošku výjimkou. Jeho říjnové EP "Younger & Immature" totiž moc zajímavé není.

Budeme-li spoléhat na Wikipedii, je to (pokud počítáme ípíčka vydaná "nezávisle") Svalovcova pátá kratší nahrávka. To ale možná není tak podstatné. Většina čtenářů si ho bude totiž zřejmě nejvíc pamatovat z roku 2007, kdy vyšel jeho regulérní debut "Guns Babes Lemonade". Nu-raveová mánie tehdy zachvátila celou Evropu, do které vtrhl jako exot tenhle Australan se svým bez pardonu hystericky úchylným projevem. Dejte si "Sweaty", pokud vás to minulo. Mluví za vše.

A nic takového pětiskladbové "Younger & Immature" nepřináší. Paradoxně jako by Muscles spíše dozrál. "Girl Crazy Go" je ve spojení se svíravě působivým videoklipem výbornou výpovědí dnešní doby. Silná píseň. Ta tam je bezstarostnost, zvrhlost a svěžest. Zůstalo tak ovšem v podstatě normální electro plné bzučivých a laserových zvuků, do kterého Muscles deklamuje sice skoro stejně mimoidně, ale už ne tak mimoidně, aby nějak víc zaujal. Celé EP je tak názvu navzdory poměrně vyzrálé. Usedlé. Ale tak trochu nudné.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY