Courtney Love ztratila vypůjčené šperky

24.11.2010 18:43 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Courtney Love
© clashmusic.com
Americká skandální rockerka a herečka Courtney Love je žalována klenotníkem, který prohlašuje, že nevrátila vypůjčené šperky v hodnotě téměř 114 000 dolarů (zhruba 2 052 000 Kč). V žalobě podané 22. listopadu firmou Jacob & Co u Nejvyššího soudu v Manhattanu stojí, že si frontmanka Hole údajně vypůjčila zboží a několik položek nevrátila.

"Love se nepodařilo vrátit řetízky ani náušnice, a to ani na opakovanou žádost," tvrdí obžaloba. Právník Jacob & Co Jeffrey Klarsfeld uvedl, že dohoda se šestačtyřicetiletou rockerkou zněla, že odpovědnost za drahokamy nese "bez ohledu na ztrátu či poškození". Jednalo se o zboží z bílého zlata - dva řetězy s diamanty, síťovaný náramek s květinovými motivy a o pár náušnic s diamantem. Love měla údajně vrátit jen náramek. Firma (oblíbená i u dalších celebrit včetně Davida Beckhama, Justina Timberlakea či Madonny) tvrdí, že Courtney jim řekla, že další položky ztratila.

Tento soudně řešený případ není první letos. Courtney Love je vdovou po frontmanovi Nirvany Kurtovi Cobainovi, po smrti Kobaina v roce 1994 zdědila také většinu vydavatelských práv na nahrávky skupiny. Před dvěma lety se zapletla do právního sporu s vedením London And Co, která ji žalovala kvůli nedodržení ústní smlouvy se společností a nesdílení podílu z příjmů nabytých prodejem většiny práv na nahrávky Nirvany. Byla žalována o necelý milion dolarů, nicméně, na začátku tohoto roku právník firmy London And Co u loasangeleského soudu sdělil, že případ byl úspěšně vyřešen, což potvrdil i advokát muzikantky James Janowitz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY