Kultovní The Residents se představí i v Česku

12.11.2010 14:25 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

The Residents
© facebook interpreta
Americká formace The Residents vyrazila na turné k aktuální desce "The Talking Light". S novými písněmi se budou moct seznámit i čeští fanoušci - 19. listopadu zavítají muzikanti do pražského Divadla Archa.

The Residents se proslavili experimentálním a hlavně inovátorským přístupem. Jako jedni z prvních také přišli s propracovaným CD-romem (Freak Show) a někteří je dokonce označují za autory prvního videoklipu v dějinách hudby. Jejich dílo je dnes součástí sbírek Muzea moderního umění v New Yorku. Jejich výjimečnost umocňuje navíc fakt, že tají svou identitu.Ve světě showbusinessu používají masky a zatím se nepovedlo zjistit, kdo se za nimi skutečně skrývá.

Světovému turné, které zahrnuje i pražský koncert, předcházela říjnová retrospektivní výstava The Residents v Galerii Caesar v Olomouci. V rámci exhibice formace spolupracovala s domácími Už jsme doma.

Koncert začíná v osm hodin večer. Lístky jsou k dostání za 640 Kč na stání a za 860 Kč na sezení. Můžete si je zakoupit v Divadle Archa a v předprodejních sítích Eventim, Ticketportal a Ticketpro, kde je cena navýšena o poplatky.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY