Podívejte se na film "Runaway" Kanye Westa, natočený v Česku

25.10.2010 05:00 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Kanye West - Runaway film
© facebook interpreta
Rapper Kanye West je jednou z nejdůležitějších postav hudby 21. století a také jednou z nejvýraznějších, což dokazuje každodenně. Ať už to jsou skvělé skladby, aférky, trapasy na předávání cen nebo šílené tweety, egoistický Kanye nepřestává překvapovat. 22. listopadu mu vyjde pátá řadovka "My Beautiful Dark Twisted Fantasy" a zajímavou propagací dokázal okolo vydání udělat obrovský hype.

Už tři měsíce za sebou každý pátek vypouští jeden hit, některé z nich se na desce ani neobjeví a přitom jsou výborné. Hlavním předvojem desky je však pětatřicetiminutový film "Runaway". Jeho hlavní část patří stejnojmennému singlu, uslyšíte v něm ale i mnoho dalších skladeb, včetně už známé "Power", části "All Of The Lights" s Rihannou nebo "Lost In The World" s Bon Iverem. Snímek byl natočen v Praze a okolí a vyniká překrásným vizuálním zpracováním díky zajímavým steady a jeřábovým kamerám, působivým efektům a specifické koloraci.

Film otevírají záběry padající ohnivé koule do lesa, kudy právě gryf (Kanye) projíždí Tatrou MTX alias českým Diablem. Po srážce se na zemi objeví padlý fénix - krásná žena (hraje ji modelka Selita Ebanks), kterou si Kanye odnese do své vily. Tam fénix obdivuje pozemské statky, jako televizi s českou reportérkou, zvířata nebo keramický hrníček. Rapper ji pak z Akai MPC zahraje remix "Power" a v další scéně se dočkáte odkazu na Michaela Jacksona a Ku Klux Klanu podobných osob. Nebezpečná symbolika pokračuje hostinou, kde černochům servírují běloši. Kanye pak za tance baletek pod vedením Yemiho A.D. zazpívá "Runaway" a dozvíme se i možnou interpretaci snímku při větě: "Do you know what I hate most about your world? Anything that is different you try to change." Odlišnost.

Několik otázek Kanye zodpověděl v rozhovoru pro MTV. Jaký význam jste objevili vy, nám můžete říct, až se na "Runaway" podíváte pod článkem. Alternativně necenzurovanou verzi (jedná se pouze o texty písní) můžete zhlédnout zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY