Audio Jukebox: Charlie Straight, Dido, Röyksopp...

08.09.2010 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Charlie Straight - Upside Down (8/10)
k poslechu pod článkem

Charlie Straight - She's A Good Swimmer
Charlie Straight se z malé kapely se skalními fanoušky stali díky Andělům, na nichž získali tři ceny, konečně skupinou, na kterou začali být zvědaví i ti, které hudba nijak zvlášť nezajímá. Tedy většinu Česka, bohužel. Po úspěšném tažení po letních festivalech vyrazí na podzim na samostatné turné, přičemž do éteru vrhají třetí singl "Upside Down". Ten už před časem znovu nahráli a za asistence Ecsona Waldese z ní zopakováním refrénu, přidáním elektroniky a výraznějšího rytmu vytvořili mnohem více radio friendly skladbu. Atmosféra je zcela jiná, fanoušky rozporuplně přijatá, ale na koncertech, kde ji hrají už rok, zabírá. 14. září proběhne na české MTV i premiéra videoklipu, o dva dny později by měl klip být k vidění také na internetu.


Dido - Everything To Lose (Armin van Buuren Remix) (8/10)
k poslechu na webu zpěvačky a pod článkem

Dido
Dido ani tranceového mága Armina van Buurena není třeba představovat. Ačkoliv se zpěvačka stále připravuje na vydání svého čtvrtého alba, své fanoušky se rozhodla potěšit skladbou "Everything To Lose". Tu vydala jako digitální singl (navíc se objevila i na soundtracku k druhému sexování ve městě) a tentokrát ho zpestřila trojicí remixů. A právě verze od Armina rozparádí nejednoho milovníka taneční hudby. Spojené úsilí tentokrát vyšlo na jedničku a i zbylé dva remixy (ty najdete také na webu zpěvačky) jistě stojí za poslech. (Lukáš Boček)


Skyline - Hungover (7/10)
k poslechu pod článkem

Skyline - Private Madness Public Danger
Před časem Skyline vyměnili na postu frontmanky Jitku Charvátovou za Marku Rybin a nyní se rozhodli do toho říznout ještě více a producentské otěže nečekaně svěřili Dušanu Neuwerthovi. Výsledek jejich spolupráce vyjde koncem října pod názvem "Private Madness, Public Danger", první ochutnávka se jmenuje "Hungover". Nečeká nás kdovíjak velká změna stylu, elektronika ustoupila dozadu jen mírně, ale živé bicí znějí o hodně více živěji, než tomu bývalo na jejich deskách zvykem. Refrén jen pak stále tak zabijácký, jak to máme u Skyline rádi.


Röyksopp - Malangen Fra Bruhodet (5/10)
ke stažení na webu kapely

Röyksopp - The Fear (6/10)
k poslechu na webu kapely

Röyksopp
"Skladbě by sice prospěla důkladnější propracovanost, která by jí vtiskla nějaký vývoj, ale k takovému línému letnímu podvečeru s vychlazeným nápojem a romantickými myšlenkami se i docela hodí," psali jsme o červencovém tracku měsíce dvojky Röyksopp. A to samé můžeme napsat i o tom zářijovém. Ty dvě skladby jsou si totiž podobné jak vejce vejci. Samply moře, racků, líný beat... "Malangen Fra Bruhodet" je ryze instrumentálním počinem (nepočítáme-li backvokálové "áááá"), který zkrátka nikam nespěchá a který zní, jako by Röyksopp usilovali o místo na nejnovějším dílu kompilace "Café del Mar". Líně se sune i další ochutnávka z blížící se desky "Senior". Tou se stala téměř až triphopová skladba "The Fear". I ona je založená na opakujícím se, tentokrát o poznání temnějším motivu, který na sebe nabaluje další a další vrstvy, až najednou jednoduše skončí. A tím trochu nudí. (David Věžník)


Cartonnage - Electro Gastronomique (6/10)
k poslechu na MySpace.com kapely

Cartonnage
Z Cartonnage se od vydání skvostné desky "Curiously Connected" oficiálně stalo duo (Armin a Vanda), na počátek příštího roku chystají nové album a jako první ochutnávku do světa vysílají skladbu "Electro Gastronomique". Podle iDnes, kde proběhla premiéra, v ní "vzdávají hold francouzskému filmu 70. let a především jeho dvornímu skladateli Vladimíru Cosmovi". Na mě funguje podobně jako "Crazy In Love" Beyoncé - i po spoustách poslechů si vybavím jen ten stále se opakující sampl, ale ze samotné písničky ani ň. Jako srandička ze studia to funguje dobře, ale snad to opravdu není pilotní singl.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY