Na předávání Polar Music Prize Islanďance Björk zazpívá Robyn

29.08.2010 15:03 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Björk
© bjork.com
Jak jsme již psali, legendární islandská Björk se letos stala laureátkou ceny Polar Music Prize udělované za výjimečné počiny na hudební scéně. Druhým laureátem tohoto ocenění pro letošní rok se stal italský dirigent a filmový skladatel Ennio Morricone. Na pondělním slavnostním předávání jim oběma zazpívá například Robyn.

Björk svou účast na ceremoniálu přislíbila ihned v květnu po udělení cen komisí složenou z profesionálů působících v hudebním průmyslu (Royal Swedish Academy Of Music). Oba laureáti převezmou na slavnostním ceremoniálu ocenění a částku milion švédských korun přímo z rukou švédského krále Karla XVI. Gustafa.

K tomu již ale vyšly najevo další detaily. O hudební vložky akce se postarají známí švédští umělci: Robyn, která zazpívá píseň od Björk "Hyperballad", a dále Wildbirds & Peacedrums, kteří by měli předvést první sólový singl Björk "Human Behaviour". V průběhu ceremoniálu by měly vystupovat ještě zpěvačky Ane Brun a Barbara Hendricks.

Hudebnice byla také tento týden vyznamenána kritiky ze serveru Pitchfork.com, kteří vybrali mezi desítku nejlepších videoklipů z devadesátých let hned dva její počiny. Na 9. místě video k "All Is Full Of Love", které v roce 1999 režíroval Chris Cunningham, a na 4. místě "Bachelorette", o jehož režii se postaral slavný Michel Gondry v roce 1997.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY