"Jesus Christ Superstar" se vrací již v listopadu

04.10.2010 12:36 - Tereza Vavroušková | foto: facebook interpreta

Jesus Christ Superstar
© facebook interpreta
Česká verze muzikálu "Jesus Christ Superstar" se v listopadu vrací na koncertní pódia. Tato rocková opera byla v České republice poprvé uvedena v roce 1994 a po šestnácti letech se dočká obnovené premiéry. Muzikál se z divadla Spirála přestěhoval do Karlína, režijní roli převzal americký režisér Gabriel Barre, který s Hudebním divadlem Karlín spolupracoval již na muzikálu "Carmen". Hudební nastudování dostal na starost opět Ota Balage. Texty Michaela Prostějovského i značná část původního týmu zůstávají, novinkou bude píseň Kaifáše a Annáše, která v původní verzi nezazněla.

V obnovené verzi muzikálu se představí například Kamil Střihavka v alternaci s Michalem Skořepou v roli Ježíše, Bára Basiková a Dasha jako Máří Magdaléna, Viktor Dyk a Václav Noid Bárta v roli Jidáše. Z původního obsazení se v Karlíně objeví také představitel Annáše Jindřich Vobořil, z nováčků se můžeme těšit na Ondřeje Brzobohatého a Jiřího Korna v roli Heroda.

"Jesus Christ Superstar" byl společně s "Bídníky" jedním z prvních porevolučních muzikálů. Muzikál zhlédlo 850 tisíc diváků v celkových 1 288 reprízách. Dan Bárta, který roli v obnovené premiéře odmítl, za svou roli Jidáše dokonce získal cenu Thálie.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY