Slyšeno v předstihu: Robyn - Body Talk Pt. 2

13.08.2010 05:00 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Robyn - Body Talk Pt.2
© facebook interpreta
Pokud jste si oblíbili "Body Talk Pt. 1", je docela možné, že se právě chystáte čelit dvěma zvláštním pocitům, které při poslechu Robyn nebývají zrovna zvyklé. Nazvěme je trošku-nuda a trošku-zklamání. Deska "Body Talk Pt. 2" je samozřejmě opět nápaditá a povedená, bohužel ale jen v mezích žánru (nikoliv však elektroniky a popu, nýbrž robyn-popu). Z jednotlivých stop srší ryzost a energie, kvalita, vyspělost, odstup, technická odvázanost i hravost a kladných synonym můžeme najít kupy. Další úhel pohledu, ten který je zklamaný a našeptává pojmy monotónností a nud, začíná ihned a paralelně u všech, kteří slyšeli první kus triptychu více než jednou...

Minialbum otevírá milá electro-osmdesátkovina "In My Eyes". Robyn se zřekla svých klasických efektů. Desítky vrstev vokálů jsou pryč, nastoupily pouze tři hlavní a ozvěny, syntetizátory nepípají, ale chrastí. Nálada fikaných osmdesátek se vypaří ihned po začátku druhé stopy. Prolog prolomí doznívající tóny a nastoupí uzemněné klávesy a nejharmoničtější tři minuty alba. "Include Me Out". I přesto v nich ale slyšíme kusy žánru devadesátkovský-robyn-pop z hitovek "Don't Stop The Music". Pokračujeme k electro verzi písně "Hang With Me", prvnímu singlu, jehož video je stále ještě čerstvé a jehož datum vydání nastane stejně jako u celé desky počátkem září.

Robyn
© facebook interpreta
Temná "Love Kills" vzpomene röyksoppovinu "None Of Dem" z první části "Body Talk". U "We Dance To The Beat" možná zívneme, tedy pokud jsme již přesyceni vokalizéry a ambientnější elektronikou. "Criminal Intent" a následné "U Should Know Better" se Snoop Doggem jsou velice zvláštními kusy umění. Jedny unudí k smrti, druzí jej ani nepřežijí. Ale samozřejmě se najdou i tací, které donutí si hopknout nebo pobrukovat. Minialbum uzavírá akustická verze "Indestructible", která možná potěší svou melancholičností, připomene akustické "Hang WIth Me" a ta úplně stejná violoncella... A nechá nás rozpačitě čekat na třetí kus alba, na kterém nejspíše bude i electroverze tohoto songu.

"Body Talk Pt. 2" je velice zvláštní. Oproti tomu prvnímu nenabízí žádné kontrasty, akustická vložka je jen jedna, švédština se nekoná vůbec a Snoop Dogg jako host u Robyn má nalákat doopravdy netuším koho. Naše drahá Švédka si možná jen neuvědomila, že je rozdíl nechat posluchače čekat tři měsíce, anebo pět let (to by se těm pseudointelektuálním adolescentům líbily nejspíše i nasamplované prdy s laciným vokálem "oh baby baby"). Posluchači se nejspíše prudce rozdělí na dvě skupiny, jedna bude touto druhou vlnou electropopovitosti znuděná, druhá si užije to stejné, co v červnu.

Deska "Body Talk Pt. 2" vyjde 6. září a tracklist vypadá takto: In My Eyes, Include Me Out, Hang With Me, Love Kills, We Dance To The Beat, Criminal Intent, U Should Know Better (featuring Snoop Dogg), Indestructible (Acoustic Version).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY