Justice + Prodigy = Yaaaaawn

28.04.2010 12:00 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Debutová deska projektu Hadouken! způsobila (tehdy, v roce nula osm) příjemné elektronické pozdvižení. Druhou studiovku předznamenalo vloni v září pro mnohé mocné "M.A.D. EP". Entrée do hudebního povědomí těchto (tehdy) študáků z leedské univerzity se ale nyní s "For The Masses" rozplývá...
3/10

Hadouken! - For The Masses

Skladby: Rebirth, Turn The Lights Out, M.A.D, Evil, House Is Falling, Mic Check, Ugly, Bombshock, Play The Night, Lost, Retaliate (iTunes Bonus Track)
Vydáno: 25.1.2010
Celkový čas: 43:56
Žánr: elektronika, breakbeat, new rave
Vydavatel: Surface Noise
Loňské léto bylo pro hudební portfolio britských Hadouken! obohacující. V Holandsku vytvořili za supervize producentů Noisia druhou řadovou desku, napsali a vyprodukovali dvě písně pro japonskou technopopovou zpěvačku Meg, bezbřeze výtečně zremixovali pilotní singl nového alba londýnských Sugababes "Get Sexy" a při tom všem si ještě i nachystali ono zmíněné podzimní EP s remixy nových tracků a projížděli nejen Evropu (se zastávkou kupříkladu i na Rock For People), ale i Japonsko...

Deska "For The Masses" si po vydání v Anglii vskočila na devatenáctou příčku, její recenze se však často rozcházejí. Většinou ale hodnotí od průměru směrem dolů. Faktem zůstává, že album nenese zcela nic nového ani nečekaného - každá stopa má v sobě polovinu té předchozí. Při poslechu větší části desky si posluchač rychle uvědomí, že stále znějí ty stejné klávesy a, nelichotivě, ty úplně stejné ze zmíněného říjnového remixu "Get Sexy" od Sugababes. Afektované a zbytečně nabobtnané syntetizátory a agresivní beaty znějí jako Justice, pseudozpěvy připomínají zase kusy tvorby Prodigy, bohužel tak ale nedoznívají.

Agrese, náboj či drive tvorbě této partičky nechyběla ani nechybí, jejich mladistvé texty, výbušné se špetkou sociálnějších a youth-suitable témat zachutnají, vybíravému posluchači ale může přijít přinejmenším nevábný tuctový a otřepaný zvuk. Určitá cílová skupina ryzích přívrženců přepálené tvorby Hadouken! si desku užije, nejspíše jen proto, že nabízí to, co se jim (tehdy) zalíbilo.


Hadouken! - Mic Check


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY