Fuck Buttons v květnu zaútočí na Prahu

15.04.2010 14:06 - Tomáš Bláha | foto: facebook interpreta

Fuck Buttons
© Fuck Buttons
Stane se tak 3. května, čili den před tím, než tato electronoisová dvojka zválcuje brněnskou Flédu. Duo ve složení Benjamin John Power a Andrew Hung má na kontě dvě řadová alba, s nimiž si dokázali kolem prstu omotat jak hudební publicisty, tak úzkou skupinu hudebních fajnšmekrů.

Své první skladby nahrávali pomoci laciných synťáků, dětského magnetofonu, mikrofonu a kytarových efektů. Výsledkem byl sonický průřez řinčivým elektrem a rozostřených kytarových stěn. Svými koncerty zaujali šéfy legendárního festivalu All Tomorrow Parties, kteří jim vydali na sklonku roku 2007 pilotní singl "Bright Tomorrow", jehož kvality zpečetili svým debutovým albem "Street Horsing" produkovaným Johnem Cummingsem - kytaristou skotských Mogwai.

Na svojí druhé desce Tarot Sport, vydané loni v říjnu, šli v prohlubování hlukových témat, ale tentokrát bylo možné rozeznat mnohem více vlivů, včetně tak diametrálně odlišných poloh, jako je trance a pop. Při poslechu si nešlo nevzpomenout na tvorbu kmotrů shoegaze My Bloody Valentine naporcovanou elektronickým šprýmařem Danem Daeconem. Už v době releasu desky se z recenzí předních hudebních periodik nebo serverů ozývaly nadšené ohlasy volající po umístění téhle desky mezi tím nejlepším, co loni vyšlo.

Fuck Buttons vystoupí v pražské Meet Factory, kde si před nimi budete moct ještě užít surreálně zasněný shoegazing v podání filadelfských A Sunny Day In Glasgow, kteří v září 2009 vydali také svoji druhou desku Ashes Grammar. Ta je skvělým nástupcem skvělého debutu "Scribble Mural Comic Journal" z roku 2007. Vzhledem k jejich kvalitě bych je nenazýval předkapelou, ale celou akci pojal jako dvojkoncert.

Celá akce spadá do klubové série Bohemian Like You ( The xx, Why? atd.) a lístky na ni můžete koupit v sítích Ticketportal a Ticketstream za 320 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY