The Cure připomenou "Disintegration" reedicí

02.04.2010 11:30 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

The Cure - Disintegration
© facebook interpreta
Britská formace The Cure chystá pro své skalní fanoušky novou verzi slavné desky "Disintegration". Posluchači se 24. května mohou těšit na vyšperkovanou verzi o třech discích s doposud nevydanými skladbami.

Album vyšlo původně v roce 1989 a ačkoliv se nahrávací společnost v té době obávala komerčního neúspěchu, placka si vedla nad očekávaní dobře. Do vylepšené reedice přibudou na druhém CD kromě songů zapomenutých v šuplíku i demonahrávky či alternativní a instrumentální verze z let 1988 a 1989. Třetí z disků je věnovaný živé podobě původního alba.

Na výběr písní dohlížel sám frontman Robert Smith. Navíc speciálně pro tuto kolekci připravil i dvacetistránkový booklet s poznámkami. Dodejmě, že původní dvanáctka originálních skladeb samozřejmě také prošla důkladným liftingem. Pro úplnost uvádíme kompletní tracklist.

CD 1 (remasterované původní album): Plainsong, Pictures Of You, Closedown, Lovesong, Last Dance, Lullaby, Fascination Street, Prayers For Rain, The Same Deep Water As You, Disintegration, Homesick, Untitled.

CD 2 (bonusy): Prayers For Rain, Pictures Of You, Fascination Street, Homesick, Fear Of Ghosts, Noheart, Esten, Closedown, Lovesong, 2 Late, The Same Deep Water As You, Disintegration, Untitled, Babble, Plainsong, Last Dance, Lullaby, Out Of Mind, Delirious Night, Pirate Ships.

CD 3 (živá verze alba): Plainsong, Pictures Of You, Closedown, Lovesong, Last Dance, Lullaby, Fascination Street, Prayers For Rain, The Same Deep Water As You, Disintegration, Homesick, Untitled.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY