Bob Dylan získal Oscara

27.03.2001 05:00 - František Matějíček | foto: facebook interpreta

Bob Dylan
© facebook interpreta
Někteří muzikanti jsou doslova a do písmene nesmrtelní. Tak například Bob Dylan. Jeho jméno zná každé malé dítě a mnozí si přesto myslí, že už je dávno mrtvý. To je ovšem omyl, protože tenhle chlapík má ještě sil na rozdávání.

Při nedělním předávání Oscarů za nejlepší filmové počiny roku 2000 získal cenu za nejlepší originální skladbu, tedy za hudbu k filmu. Jednalo se o nahrávku "Things Have Changed", která zazněla jako zvukový doprovod k biografu "Wonder Boys". Cenu za píseň, která byla letos oceněna již při předávání Zlatých glóbů, si však Dylan do Los Angeles převzít nepřišel, neboť je právě v Austrálii na koncertní šňůře. Přesto však všem přítomným poděkoval v přímém satelitním vstupu ze Sydney.

Kromě Boba Dylana byli v této kategorii nominováni také Sting, Randy Newman a Tan Dun, Björk, a také pánové Jorge Calandrelli a James Schamus, nominovaní za hudbu k filmu "Crouching Tiger, Hidden Dragon". Právě tento film získal ocenění v kategorii Nejlepší zahraniční film, v níž se mimo jiných o přízeň ucházel i český počin "Musíme si pomáhat" režiséra Jana Hřebejka a scénáristy Petra Jarchovského.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY