Británie truchlí společně s Boyzone

14.03.2010 23:08 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Mezi nejprodávanějšími alby v Británii se opět děly divy. Favorizovaní Gorillaz nedosáhli na nejvyšší příčku, tu jim vyfouklo kvarteto Boyzone, vzpomínající na svého zesnulého pátého člena. Animákům zřejmě uškodil fakt, že placka "Plastic Beach" vyšla o den později než všechny ostatní.
Tinie Tempah - Pass Out
© facebook interpreta
Singlový žebříček na tento týden až na malé výjimky zamrzl. Čtyři z desíti položek v Top 10 nezměnily pozici a jedná se i o první dvě místa. Zlato z minulého týdne uhájil Tinie Tempah, který do čela nechce pustit dorážející Rihannu. Na třetím místě je nejvyšší novinka tohoto týdne, kanadský teenager Justin Bieber se svým chytlavým popíčkem. Bramborovou placku potřetí v řadě hájí Ellie Goulding a ze stupňů vítězů se na pětku odporoučel další mlaďoch Jason Derülo.

Ani šestka se oproti minulému týdnu nemění, je na ní Alicia Keys. Ledy se lámou až se sedmou pozicí. Na tu padá Florence a Dizzee, za nimi si polepšuje o dvě místečka britský miláček Cheryl Cole. Na hitparádovou misi se vydal pilotní singl z chystaného počinu "Ten" australské zpěvačky Gabrielly Cilmi. Devítka je její druhé nejlepší umístění, jakého se v Británii dočkala. Na desítce představuje svou novinku "My Name" zpěvák McLean.

Do zbylé čtyřicítky se pak propracovala už jen jedna jediná novinka. Na svědomí ji má americký DJ Steve Aoki, který natočil song s will.i.amem z Black Eyed Peas, jenž se schovává pod pseudonymem Zuper Blahq. Jjejich výsledná spolupráce nese název "In The House".

    Top 10 - singly:
  1. Tinie Tempah - Pass Out
  2. Rihanna - Rude Boy
  3. N Justin Bieber - Baby
  4. Ellie Goulding - Starry Eyed
  5. Jason DeRülo - In My Head
  6. Alicia Keys - Empire State Of Mind (Part II)
  7. Florence And The Machine & Dizzee Rascal - You Got The Dirtee Love
  8. Cheryl Cole - Parachute
  9. N Gabriella Cilmi - On A Mission
  10. N McLean - My Name

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Boyzone - Brother
© facebook interpreta
Měl to být po dvanácti letech odpočinku návrat ve velkém stylu. A taky je, i když s hodně smutným pozadím. Idolové devadesátých let Boyzone od loňského října fungují už pouze ve čtyřech, pátý Stephen Gately zemřel loni během své dovolené na Mallorce. Celá deska se nese ve smutném, téměř vzpomínkovém duchu, což napovídá i název alba - "Brother". Boyzone tak porazili velkého konkurenta Gorillaz, kteří ale měli k tomu, aby se propracovali na nejvyšší štaci, o den méně. Nejnovější gorilí počin, který vznikl po dlouhých pěti letech, totiž na ostrovech vyšel až v úterý. Třetí místo stejně jako minule drží Alicia Keys.

Až čtverka zbyla na novou desku Amy MacDonald "A Curious Thing". Okatá Skotka brala s debutovým albem před třemi lety jedničku, konkurence byla ale tento týden příliš vysoká a myslím, že Amy je i tak spokojená. Za ní je Lady GaGa, která spadla o tři pozice. Do desítky na šesté místo se opět vrací neúnavný Michael Bublé. O jeden flek na sedmičku klesá Paolo Nutini a o rovné tři Florence And The Machine. Na cestě z desítky je i soundtrack k seriálu "Glee". Desátá šprušle opět nabízí novinku, písně z muzikálu "Love Never Dies".

Za zmínku ještě stojí, že minulá vítězka Ellie Goulding dopadla jak sedlák u Chlumce, spadla o neskutečných čtrnáct pozic. Ale teď šup ještě na zbylé čtyři novinky. Osmnáctka patří v prvním týdnu prodeje výběrovce r'n'b zpěváka Lemara. Až jednadvacítka je výchozí pozice pro posmrtné album Jimiho Hendrixe, na kterém se objevilo dvanáct dosud nezveřejněných písní natočených mezi lety 1967 až 1970. Deset míst za Hendrixem se skrývají australští tvrďáci Airboune s druhou řadovkou "No Guts. No Glory.". Na poslední čtyřicítce se tančí na dechovku společně s Dinnington Colliery Band.

    Top 10 - alba:
  1. N Boyzone - Brother
  2. N Gorillaz - Plastic Beach
  3. Alicia Keys - The Element Of Freedom
  4. N Amy MacDonald - A Curious Thing
  5. Lady GaGa - The Fame Monster
  6. Michael Bublé - Crazy Love
  7. Paolo Nutini - Sunny Side Up
  8. Florence And The Machine - Lungs
  9. ▼ Glee Cast - Glee The Music Season One Vol 1
  10. N Original Cast Recording - Andrew Lloyd Webber Love Never Dies

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY