Ochránci zlata se prohodili

03.03.2010 21:58 - Petr Balada | foto: facebook interpreta

Podle aktuálního žebříčku nejhranějších pecek v rádiích je jasné, že nostalgická povodeň opadla. Do první desítky se dostala pětice nových skladeb. Minulá jednička z ní vypadla úplně, novou je "Russian Roulette". Také nejprodávanější alba si vyměnila pořadí. Sade tak nečekaně bere zlato.
Rihanna - Russian Roulette
© facebook interpreta
RÁDIA - Mezi pětkou nových skladeb v Top 10 je pouze jediná, která už v ní kdysi pobývala. Nikdy to ovšem nebylo takhle vysoko. "Meet Me Halfway" po minulé čtrnáctce dosáhla na bronz. Od šestého do devátého místa se pak seřadily kousky, které výsluní první desítky zažívají poprvé. Mini pelotonu udávají tempo OneRepublic s "All The Right Moves" a na jeho chvostu se drží Iyaz s "Replay", který povyskočil o čtrnáct pozic. Překvapením jsou propady zlatého a stříbrného medailisty ze sedmého kola. Jay-Z skončil jedenáctý a David Guetta dokonce dvacátý.

Když už je o Davidovi řeč, u dalšího singlu "Memories" došlo ke zvýšení frekvence vysílání, což zapříčinilo jeho vzestup na třináctku. Podobně se dere kupředu i Keri Hilson. Její kousek "I Like" je po třech týdnech sedmnáctý (postup o třicet míst). Také černý kůň pořadí hlásí velmi dobrý týden. Track "Starstruck" v podání 3OH!3 a Katy Perry přeskočil dalších dvacet tři překážek a aktuálně je po čtyřech týdnech devětadvacátý.

První padesátku uzavírá novinka od Agnes. "On And On" se hudebně drží v podobných mantinelech jako předchozí "Release Me", a tak lze očekávat, že i tento singl zanedlouho najdeme na hranici desítky. Překvapit nemůže ani europopová Cascada, která vstupuje do hitparády s druhou a zároveň poslední novinkou tohoto kola. "Fever" je oficiálně druhým singlem z alba "Evacuate The Dancefloor". Vypuštěn byl už na začátku září, o půl roku později má startovní číslo šedesát pět. Snad se příště dočkáme zajímavějších novinek.

Top 10 - rádia (před opravou):
  1. Rihanna - Russian Roulette
  2. Lady GaGa - Bad Romance
  3. Black Eyed Peas - Meet Me Halfway
  4. Ke$ha - Tik Tok
  5. Tina & Rytmus - Príbeh
  6. OneRepublic - All The Right Moves
  7. Taio Cruz - Break Your Heart
  8. Cheryl Cole - Fight For This Love
  9. Iyaz - Replay
  10. Owl City - Fireflies

Sade - Soldier Of Love
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Kryštof prodejní nátlak od Sade neustál a pustil ji před sebe na první místo. Peter Gabriel zůstává třetí, Lady GaGa se posunula na čtverku, Mňága má tentokrát pětku. V rádiové hitparádě boduje hned s několika singly, a tak se její nástup mezi nejprodávanější alba dal očekávat -ze sedmého místa zahajuje Inna s "Hot" svou pouť mezi nejžádanějšími nahrávkami. Na devítku se z dvaadvacítky dostal "Kraľ" Rytmus.

Další novinka má číslo jedenáct. Vzpomínkový výběr na Petra Kalandru je ohraničený letopočty vzniku použitých písniček 1982 - 1990. Až pod ním skončili bojovníci z první desítky minulého pořadí, Aneta Langerová na dvanáctce a Massive Attack na třináctce. Tomáš Klus se v cenách hudební televize Óčko stal zpěvákem roku. Možná i to pomohlo albu "Hlavní uzávěr splínu" k posunu z třicet osmičky na dvacítku. O dvacet sedm míst níže pak boduje další z novinek "Y Not" od Ringo Starra.

Top 10 - prodejnost:
  1. Sade - Soldier Of Love
  2. Kryštof - Jeviště
  3. Peter Gabriel - Scratch My Back
  4. Lady GaGa - The Fame Monster
  5. Mňága a Žďorp - Takže dobrý
  6. Kabát - Po čertech velkej koncert +DVD
  7. ↑ new Inna - Hot
  8. Nightwork - Respectmaja
  9. Rytmus - Kral
  10. ↕ Různí - Taneční liga 118

Hitparádový videoklip týdne: Black Eyed Peas - "Imma Be Rocking That Body" (r. Rich Lee; DNA)

Po minulém pohlazení od Keitha Schofielda přichází rána na solar od Riche Leeho. Velkolepě pojatý kousek vytvořený hned pro dva tracky od Black Eyed Peas najednou v deseti minutách ukazuje, kam je až možné v tomto žánru zajít. Product placement pro BMW, chvílemi amatérské postprodukční kouzlení s obrazem a vykradený námět z Transformers, ve kterém auta vystřídaly reprobedny. Taková malá krize videoklipu v kostce. Režisér Rich Lee natočil videoklipy mj. pro The All-American Rejects, Norah Jones či Evanescence. V roce 2008 se ocitl v prestižním výběru SHOOT mezi třiceti nejtalentovanějšími režiséry (stejně jako Keith Schofield). "Imma Be" je aktuálně stým nejhranějším singlem v českých rádiích.

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 8. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY