A*Teens opustili Abbu

26.03.2001 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Na svém druhém album "Teen Spirit" A*Teens zapomněli na Abbu a zpívají originální skladby.
5/10

A*Teens - Teen Spirit

Skladby: Upside Down, ...To The Music, Halfway Around The World, Firefly, Sugar Rush, Rockin', Around The Corner Of Your Eye, Slammin' Kinda Love, All My Love, For All That I Am, That's What (It's All About), Morning Light, Back For More

Celkový čas: 43:23
Debutové album A*Teens "Abba Generation" bylo prý svého času nejprodávanější nahrávkou u nás. Možná se ani není čemu divit - teenageři, pro které skupina hraje, písničky Abby možná ani neznali a tudíž se jim předělané best of v mírně dusajícím rytmu mohlo zamlouvat, protože písničky Abby prostě disponují výbornými a chytlavými melodiemi. Mladá čtyřka však na svém druhém albu "Teen Spirit" Abbu zcela opustila a producenti se je snaží původním materiálem postavit na vlastní nohy. Podařilo se to tak napůl.

Nahrávce se rozhodně nedá upřít hitový potenciál, který je ovšem u podobných projektů podmítnou nutnou. Nedá mi to nesrovnávat s poslední deskou S Club 7, kteří útočí na stejné publikum. Jejich album do sebe absorbovalo více různých hudebních postupů, čímž každá další skladba něčím překvapovala a to celé album činilo zajímavějším. Oproti nim A*Teens na "Teen Spirit" zní v podstatě od začátku do konce naprosto stejně a jen se mění melodie.

První půlka na tom je ještě relativně dobře. První singl "Upside Down" výborně šlape, druhý singl ""Halfway Around The World" je ještě lepší, ale pozadí mi přijde naprosto vykradené z dvojskladby George Michaela "Killer/Papa Was A Rolling Stone". Ale to nic nemění na tom, že se jedná o hodně dobrou písničku. Pomalá "Sugar Rush" příjemně plyne, refrén je skvělý, ale po ní už to začne upadat. Některé skladby jako "That's What (It's All About)" nebo "Slammin' Kinda Love" se zkoukly ve zvuku Backstreet Boys či 'NSync a nudí od začátku do konce. Nejvíce to kapele sluší v uvolněnějších číslech s party atmosférou jako je třeba závěrečná "Back For More".

Druhé album A*Teens se bude líbit všem, kdo mají rádi nenucený rádiový pop udělaný na profesionální úrovni. Skladby sice logicky nedosahují kvalit písniček Abby, ale těm, komu je deska určena - dětem a teenagerům, se líbit určitě bude. Ale za pár let nebudou vědět, kdo to nějací A*Teens vůbec jsou.

CD k recenzi poskytla firma Universal.

Album: A*Teens - Teen Spirit
Hodnocení: 5/10
Celkový čas: 43:23
Skladby: Upside Down, ...To The Music, Halfway Around The World, Firefly, Sugar Rush, Rockin', Around The Corner Of Your Eye, Slammin' Kinda Love, All My Love, For All That I Am, That's What (It's All About), Morning Light, Back For More



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY