Vanessa vstane z mrtvých na Mikuláše

03.12.2009 13:26 - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

Vanessa
© Ondřej Michal / musicserver.cz
Legenda tuzemské dekadence, skupina Vanessa rozjela pravděpodobně nejočekávanější comeback letošního roku. Na Mikuláše vydává desku "Ave Agony" a 17. prosince ji pokřtí v pražském Kulturním centru Vltavská. Právě na křest připravuje i neobvyklý artefakt. Bude jím dokonalá kopie elektrického křesla od Pablo de Saxe, na němž byl v lednu 1989 popraven sériový vrah Ted Bundy.

Sestavu Vanessy dnes tvoří zpěvák Samir Hauser a duo skladatelů Miroslav Papež aka Moimir Papalescu a Daniel Rodný. Na albu "Ave Agony" se podíleli také bubeník Jaroslav Stuchlý a producent Jakub Horák. Nahrávání si vzal pod záštitu Alexander Hacke, známý z industriálních Einstürzende Neubauten.

Vanessa tak zahraje v KC Vltavská v původní sestavě. Jedná se o comeback po téměř deseti letech od oficiálního ukončení činnosti. "Skoro všichni z kapely jsme začali chodit na kung-fu, abychom byli ve formě a na pódiu nás neklepla pepka," pousmál se nad návratem na koncertní pódia frontman Vanessy Samir Hauser. Připomeňme, že jsme vám v srpnu přinesli reportáž z natáčení videoklipu "Ahoj, chcípni!".

Show začne ve 20.00 hod. a jako speciální host pražského křtu "Ave Agony" vystoupí brněnská formace Insania. Předprodej vstupenek probíhá v sítích Ticketpro a Ticketportal. Za lístek v předprodeji zaplatíte 250 korun, na místě si zájemci čtyřicet korun připlatí.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY