Podívejte se na "Plout" Michaela Foreta

01.11.2009 09:13 - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

Michael Foret
© Michael Foret
Michael Foret byl na vrcholu popularity před čtyřmi lety, jenže paradoxně až letos vytvořil plně autorskou desku "Uvnitř", kterou lze označit za kvalitativně vyváženou. První videoklip "Až se vzbudíš" překvapil výběrem místa - jatkami.

Druhý singl "Plout" je v tomto ohledu také neobyčejný. Foret si tentokrát donesl aparaturu na pole nedaleko Prostějova, kde se děj celého klipu odehrává. Použitý termín děj je ale značně nepřesný, ve skutečnosti celý klip žádné ústřední téma nemá a je přítomen jen motiv procházení se a poznávání sebe sama.

"Na tuhle píseň jsem velmi pyšný! Myslím, že jde o jednu z nejlepších nahrávek mé poslední desky, kde se povedl text i zvuk. I když může videoklip působit, že je o ničem, tak jsem vlastně ve skutečnosti chtěl docílit toho, aby si v něm každý našel ten svůj 'soukromý příběh', který prožívá dennodenně, když pluje životem. Chtěl jsem natočit klip bez příběhu a ponechat vše náladě diváka," okomentoval výběr motivu Foret.

Píseň "Plout" napsal zpěvák společně se synem Davida Kollera Adamem již v době společného působení v kapele ForetGump. Klip k ní pak vznikl v rekordně krátkém čase, režie se ujal mladý režisér Michal Šteflovič. Podívejte se na video pod článkem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY