Vydatně hitový chod s Annie

04.11.2009 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Pět let od debutu konečně došlo na několikrát odložené vydání druhé desky Annie "Don't Stop". I přes vyhazov od velké firmy se nevzdala a na svém založeném labelu Totally servíruje jedno z nejhitovějších alb poslední doby. Hned od první minuty vás nakopne, až ke konci jí drobet dochází dech.
9/10

Annie - Don't Stop

Skladby: Hey Annie, My Love Is Better, Bad Times, Don't Stop, I Don't Like Your Band, Songs Remind Me Of You, Marie Cherie, Take You Home, The Breakfast Song, Loco, When The Night, Heaven And Hell
Vydáno: 19.10.2009 (UK)
Celkový čas: 46:04
Žánr: pop, electronic, syntipop
Vydavatel: Totally / Smalltown Supersound
Aby těch změn nebylo málo, Annie v současnosti bydlí v Berlíně a s druhým albem "Don't Stop" si dala pořádnou piplačku. Hodně jí pomohli Timo Kaukolampi (ten stojí i za jejím debutem "Anniemal"), Richard X, Xenomania, Paul Epworth a mezi hosty se mihnou Alex Kapranos z Franz Ferdinand (kytara v "Loco") nebo Fredrik Saroea z Datarock (duet "I Can't Let Go" na bonus épéčku "All Night"). Nejprve tu byla řada singlů "Two Of Hearts" (cover Stacey Q), "I Know Ur Girlfriend Hates Me" a "Anthonio", které se ve finále na finální podobě novinky ani neobjevují. Hodně lidí ji dokonce zatracovalo a pomalu na ni zapomenuli, ale to udělali chybu.

"Don't Stop" je totiž svěží a napěchovaný komplet hitů. "Hey Annie" je sice sranda, stejně tak "The Breakfast Song", ale když se zakousnete do "My Love Is Better", "Bad Times" a nebo do titulní skladby naskáče vám diskotéková vyrážka, která vám ale vůbec nebude vadit, ba naopak budete si ji hýčkat a užívat. Je to současný pohled na éru osmdesátých let a zejména Richard X a Xenomania vědí, jak ji mají podšoupnout moderní retro zvuk ("Songs Remind Me Of You"). Pokud ale máte rádi i zasněné atmosféry, určitě nepohrdnete "Marie Cherie" nebo něčím jako slaďákem "When The Night".

V druhé polovině Annie místy drobet dochází dech (např. "Heaven And Hell"), přesto je "Don't Stop" nadupanou jízdou. Tu však bohužel v rádiích téměř neuslyšíte, ale třeba se mýlím a Kylie Minogue může se svou plackou "X" leda šoupat nohama a závidět.

PS: Pokud chcete nějaký ten nášup k dobru, ohlédněte se po rozšířené edici s bonus diskem "All Night EP". Na něm naleznete dalších pět songů, mezi nimiž nechybí "I Know Ur Girlfriend Hates Me", "Anthonio" a zmíněný duet "I Can't Let Go".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY