The xx zahrají v Praze již počátkem listopadu

16.10.2009 15:18 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

The xx
© revista69.com
Londýnští The xx, jeden z letošních velkých objevů indie scény, letos v srpnu sotva vydali svůj dlouhohrající debut. Jejich start je ovšem raketový. Deska nazvaná jednoduše "xx" se suverénně zabydlela v Top 40, kapela s nadšenými ohlasy absolvovala letní festivaly a aktuálně se chystá na rychle se vyprodávající podzimní turné. V rámci něj zahraje nečekaně i v Praze - 4. listopadu je můžete vidět na strahovské Sedmičce společně se slovenskými Dope Aviators.

The xx se ve své hudbě otevřené přiznávají ke kytarovým osmdesátkám, aniž by sklouzli k retru, slyšet jsou ovšem i další inspirace. Vliv soulu a americké r’n’b se v minimalistických kompozicích střídá s electropopem a basem nasáklým dubstepem. Podivuhodně vyzrálý debut plný nenápadných hitů, se tak jen tak neoposlouchá a hřeje při cestě zachmuřeným odosobněným velkoměstem. Tuto atmosféru dokonale zachycují i jejich živé koncerty, přičemž ten pražský by se mohl příznačně stát jednou z události podzimní sezóny.

Poslední lístky jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketportal a Ticketstream za 250 Kč. Večer je součástí klubové série Bohemian Like You, která za dva roky své existence přivezla pražskému indie publiku například koncerty Why?, Crystal Antlers, HEALTH nebo Black Lips.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY