(Někdy) lepší než originál: Lady GaGa - "Poker Face"

31.08.2009 05:00 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

YouTube.com skrývá nepřeberné množství hudebních pokladů. Jedněmi z nich jsou coververze, do kterých se pouští známí hudebníci, ale i ti, co jsou drobnohledu ušetřeni. musicserver se jimi probere za vás. Tentokrát jsme zapátrali po těch, kteří si pohráli s písní "Poker Face" od Lady GaGa.
Lezou vám některé písně už krkem? Nebo se vám prostě tak nelíbí, že jen když slyšíte jejich úvodní tón, vypínáte rádio? Dejte jim novou šanci v naší nové rubrice. Zalovíme pro vás na YouTube.com a vybereme pro nejlepší předělávky známých hitů. A vězte, že někdy opravdu bývají lepší než originál.

Lady GaGa
© myspace.com/ladygaga
Letní diskotéky mají letos jedinou královnu, excentrickou Lady GaGa. Její song "Poker Face" téměř rok po svém vydání drtí všechny světové hitparády, prestižní Billboard a britskou singlovku nevyjímaje. V Evropském žebříčku dokonce zlomila rekord v počtu týdnů strávených na čísle jedna.

Na vlně úspěchu singlu se rozhodlo svézt hned několik umělců, zpěváků i recesistů, kteří si píseň o bisexualitě zpěvačky (než se song proflákl, proklamovala v rozhovorech, že je o její, ehm, vagíně) vzali do parády a oblékli ji do jiného, nezřídka lepšího kabátu.

Pět nejvydařenějších coververzí, plus jeden bonus si můžete nyní poslechnout. Pro ty, kteří se kolem rádia dlouho neprošli a neví, o jaké písni je řeč, máme tento link.


Cover 1: DAUGHTRY

Daughtry
Americký účastník páté série tamější SuperStar Chris Daughtry si z vypadnutí z klání nedělal těžkou hlavu. Založil si kapelu, vydal v červenci druhou desku, se kterou se opět umístil na prvním místě amerického žebříčku, a je považován po Kelly Clarkson za nejúspěšnějšího účastníka soutěže. Cover písně zazpíval letos 2. července v rámci promo aktivit k desce "Leave This Home".


Cover 2: PIXIE LOTT

Pixie Lott
Angličanka Pixie Lott, která vtrhla na hudební scénu jako uragán se singlem "Mama Do", s nímž dobyla čelo britského písničkového žebříčku, krátí - pro někoho neúnosné - čekání na desku "Turn It Up", jež vyjde druhý zářijový týden. Činí tak pro své fanoušky mimo jiné coververzemi, jež uveřejňuje na svém YouTube.com kanálu. A tam umístila i předělávku "Poker Face".


Cover 3: FAITH NO MORE

Faith No More
Trendům se nebrání ani znovuzrození Faith No More. A k údivu a nadšení všech návštěvníků festivalu Download vystřihli refrén z Gaginy písně před svým starým songem "Chinese Arithmetic". O tom, jestli se píseň umístila nastálo v jejich setlistu, nemám ponětí, vědět to ale jistě budou fanoušci, kteří navštívili před pár dny pražský koncert Faith No More.


Cover 4: YOU ME AT SIX

You Me At Six
You Me At Six jsou v našich končinách neznámá kapela, změnit to ale může kontrakt se známým labelem Epitaph, pod nímž mají letos vydat svou druhou desku. A po Pixie Lott jsou dalšími na řadě, kteří docela často hrábnou do strun, aby si pohráli s některou z notoricky známých písní. Zatím se v jejich hledáčku objevovaly hlavně jejich inspirační zdroje - Donots a Fall Out Boy. Ani s Lady GaGa jim to ale nehraje špatně.


Cover 5: VIOLA TRIO

Viola
Viola Trio je jedna z rarit portálu YouTube.com. Nebo spíš jedni z těch nadšenců, kteří rádi něco vylepšují a všelijak renovují . Jejich coververze "Poker Face" v podání tří viol je kouzelná a ze všech dnešních předělávek do toho tito maníci vložili největší kus sebe, proto jim patří pomyslné číslo jedna. Pro ty, kterým se to zalíbí, doporučuji navštívit jejich YouTube.com kanál.


Cover 6: POKERGESICHT

Pokergesicht
No a na závěr si dáme něco pro pobavení. Aneb kdo říká, že Němci jsou studení, nevtipní čumáci? Megafonová předělávka, která nese i poněmčený název Pokergesicht a text o pivu a obnažených roštěnkách, je prostě opravdu k popukání. Kdoví jestli tohle Lady GaGa a její producenti viděli. No, ale ona ta ironie a sarkasmus přece ke slávě patří, ne?


ANKETA
Která coververze "Poker Face" se vám líbí nejvíc?







Podívat se na výsledky



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY