Číslo jedna v Británii uzmul boyband JLS

19.07.2009 22:21 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Objev z páté sezóny X Factoru - r'n'b boyband JLS - debutuje v britském žebříčku na čísle jedna se skladbou "Beat Again". V albovém pořadí i nadále dominuje Michael Jackson, který tentokrát naskládal do první desítky pět alb. A "The Essential" je stále na vrcholu.
JLS - Beat Again
© facebook interpreta
Jestliže nesledujete britskou verzi X Factoru, asi budete překvapení z nového čísla jedna na UK Singles Chart. Pokud ano, tak víte, že čtyřčlenný boyband JLS skončil v loňském ročníku na druhém místě za Alexandrou Burke. Sáhla po nich firma Sony a o pár měsíců později už mají první hit číslo jedna. Jmenuje se "Beat Again" a prodalo se ho přes sto tisíc kusů. To je řadí za Dizzee Rascala a Alexandru Burke do letošního pořadí nejrychleji prodávaných singlů. Za "Beat Again" stojí zkušená dvojice hitmakerů Wayne Hector a Steve Mac, kteří za sebou mají nespočet hitů pro Boyzone, Westlife a podobné hezouny. Na b-straně singlu je coververze Rihannina hitu "Umbrella".


JLS - Beat Again

"Evacuate The Dancefloor" Cascady se po dvou vítězstvích odporoučelo na dvojku. Black Eyed Peas se s "I Gotta Feeling" posunuli na trojku a připisují si sedmý Top 3 hit. Will.i.am a spol. ale určitě plánují útok na třetí číslo jedna. Na sedmičce startuje klubový trhák "Poppiholla", což je tranceová verze písně Sigur Rós "hoppipolla" z tři roky staré desky "Takk...". Je pod ní podepsaný anglický producent Chicane, který tak vybojoval čtvrtý Top 10 kariéry. Naposledy bodoval v roce 2006 také na sedmičce se "Stoned In Love" s pomocí Toma Jonese, před devíti lety bral jedničku za "Don't Give Up" s Bryanem Adamsem. Vzhledem k tomu, že skladba se zatím prodává jen na internetu, je možné, že půjde ještě výš. Originál Sigur Rós dosáhl na číslo 35.


Chicane - Poppiholla

Do desítky už pronikl Pitbull s "I Know You Want Me (Calle Ocho)", ani pro něj ale devítka nemusí být konec, protože skladba se zatím neprodává v kamenných obchodech. Mimochodem tento dance-rapový track produkovaný Lil Jonem už ovládl singlový žebříček v Turecku i Francii. Na třináctku poskočila Beyoncé s novým singlem "Sweet Dreams" a je to už čtvrtý kousek z alba "I Am...Sasha Fierce". Na šestnáctku se posunuje objev Florence And The Machine se singlem "Rabbit Heart (Raise It Up)" a o číslo níže je novinka Pussycat Dolls s remixovou verzí "Hush Hush".

Na začátku třetí desítky se o pozornost hlásí americká electro-rocková partička 3OH!3 s hitovkou "Don’t Trust Me", třicátý je nový singl Noisettes "Never Forget You". Velkou díru do světa neudělal nový singl Green Day "21 Guns", který se v prvním fyzickém týdnu vyšplhal jen na čtyřicítku.

    Top 10 - singly:
  1. JLS - Beat Again
  2. Cascada - Evacuate The Dancefloor
  3. Black Eyed Peas - I Gotta Feeling (D)
  4. La Roux - Bulletproof
  5. Lady GaGa - Paparazzi
  6. David Guetta feat. Kelly Rowland - When Love Takes Over
  7. Chicane - Poppiholla
  8. Michael Jackson - Man In The Mirror (D)
  9. Pitbull - I Know You Want Me (Calle Ocho)
  10. Chipmunk feat. Emeli Sande - Diamond Rings

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Michael Jackson - The Essential
© facebook interpreta
Michael Jackson i nadále ovládá britský albový žebříček. Jeho "The Essential" je nejprodávanější deskou v Británii za posledních sedm dní, "Thriller" je třetí a ve zbytku desítky jsou další tři desky.

Florence And The Machine znovu smutně čekají na dvojce s "Lungs", vzhůru se opět vydala Lady GaGa a také Paolo Nutini. Nový projekt Jacka Whitea z The White Stripes The Dead Weather startuje s albem "Horehound" na čtrnáctce. Sedmnáctka patří kolekci hitů "It's Been Too Long - Greatest Hits" popové kapely New Seekers. V albové Top 20 měli desku naposledy v roce 1974.

Hity Leonarda Cohena bodují na čísle 29, o příčku hůře debutuje soulová zpěvačka VV Brown s albem "Travelling Like The Light". Na čísle 35 slaví kanadská kapela Billy Talent s "Billy Talent III" první album v Top 40.

    Top 10 - alba:
  1. Michael Jackson - The Essential
  2. Florence And The Machine - Lungs
  3. Michael Jackson - Thriller
  4. Michael Jackson & The Jackson 5 - The Motown Years
  5. Lady GaGa - The Fame
  6. Paolo Nutini - Sunny Side Up
  7. Michael Jackson - Off The Wall
  8. La Roux - La Roux
  9. Cascada - Evacuate The Dancefloor
  10. Michael Jackson - Number Ones

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY