Děcka jsou v pohodě

12.02.2001 05:00 - Pavel Parikrupa | foto: facebook interpreta

Rockovou dravost The Who si můžete vychutnat na DVD s názvem "The Kids Are Alright".
8/10

The Who - The Kids Are Alright

Skladby: My Generation ('The Smothers Brothers' TV Show, U.S.A.), I Can't Explain ('Shindig' TV Show, U.S.A.), Baba O'Reily (Shepperton Film Studios), Shout & Shimmy, Young Man Blues (London Colliseum), Tommy Can You Hear Me ('Beat Club' TV Show, Germany), Pinball Wizard (Woodstock), See Me Feel Me (Woodstock), We're Not Gonna Take It (Woodstock), Anyway Anyhow Anywhere ('Ready Steady Go' TV Show, U.K.), Success Story, Substitute, Pictures of Lily, Magic Bus ('Beat Club' TV Show, Germany), Happy Jack (Live Tour, Sweden), A Quick One (The Rolling Stones Rock and Roll Circus), Cobwebs & Strange, Sparks, Barbara Ann, Roadrunner (Pontiac Stadium, Michigan), My Generation Blues (Pontiac Stadium, Michigan), Who Are You, My Generation, Won't Get Fooled Again (Shepperton Film Studios)

Kupte si The Kids Are Alright od The Who za 625,- Kč na DVD!

Celkový čas: 95 minut
Představte si toto - do televizního pořadu v České televizi, na Nově nebo Primě, jenž se vysílá živě, si usměvavý moderátor nebo usměvavá moderátorka pozve populární rockovou kapelu. Mladí pánové svými neuvěřitelnými vtípky, kdy si před kamerami navzájem sundávají ponožky, dovádějí přítomné střídavě k úžasu a do stavu zděšení. To ale ještě nic není - po ukázce z jejich nové desky, našlapané rockové vypalovačce s názvem "Moje Generace" (pánové hrají skvěle!), skupina rozmlátí kytary a bicí, ve studiu zavládne chaos a vysílání musí být přerušeno... Promiňte, nechal jsem se unést, u nás se přece něco takového nestane. To by se jeden musel přenést do Británie o bratru třicet a více let zpátky. Jak to udělat? Stačí si například pustit DVD "The Kids Are Alright", které pojednává o skupině The Who.

Výše uvedené věci se skutečně děly již v šedesátých letech. O The Who se dlouho říkalo, že jsou to nejbohatší vandalové na světě, protože při svých vystoupeních demolovali aparaturu. To se stalo jakýmsi "trademarkem" skupiny, i když by se spíše slušelo podotknout, že to byli parádní muzikanti - famózní kytarista Pete Townsend, nejdivočejší bubeník historie Keith Moon, explozivní zpěvák Roger Daltrey a nenápadný (v kontextu skupiny), ale precizní basák John Entwistle. Těžištěm DVD je film Jeffa Steina z roku 1979 (rok po tragické smrti Keitha Moona), jež je biografií, kronikou The Who sestavenou především ze záznamů živých vystoupení. To je nejlepší způsob, jak vytvořit obrázek o skupině - na pódiích, v TV pořadech a ve studiu se projevovali jako jedna z největších kapel historie. Od blues přes hardrock až k rockové opeře a vždy nahlas.

Toto DVD stojí za to obsahem i provedením, je to přitažlivě udělaná čítanka, která na příkladu The Who, významných představitelů žánru, ukazuje, o čem je rock n’ roll - explozivní, divoký, úžasně zahraný.

DVD k recenzi poskytla firma BMG.

DVD: The Who - The Kids Are Alright
Hodnocení: 8/10
Celkový čas: 95 minut
Skladby: My Generation ('The Smothers Brothers' TV Show, U.S.A.), I Can't Explain ('Shindig' TV Show, U.S.A.), Baba O'Reily (Shepperton Film Studios), Shout & Shimmy, Young Man


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY