Michael Jackson má šest alb v britské Top 10

13.07.2009 07:57 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

V týden svého pohřbu vytvořil Michael Jackson v Británii obdivuhodný rekord - šest jeho alb se dostalo do první desítky albového žebříčku. Výběr "The Essential" je na vrcholu a odsoudil debutující objev Florence & The Machine ke dvojce. V singlech znovu vládne Cascada s "Evacuate The Dancefloor".
Cascada - Evacuate The Dancefloor
© facebook interpreta
Jedničku v UK Singles Chart obhájila německá taneční sestava Cascada s "Evacuate The Dancefloor". K vítězství jim stačilo 64 tisíc prodaných kusů, La Roux s "Bulletproof" prodali 47 tisíc. Ani monstrózní pohřeb Michaela Jacksona nedostal jeho "Man In The Mirror" výše než na trojku. Vypadá to, že zájem o jeho singly pomalu opadá. Je to jediná skladba v Top 10, byť ve zbytku Top 40 jich je deset.

Z pětky na čtyřku poskočila Lady GaGa s novinkou "Paparazzi". Skladba už na této příčce byla před dvěma týdny a v prvním "fyzickém" týdnu tak nevylepšila nejvyšší umístění. Osmnáctiletý rapper Chipmunk z Tottenhamu navázal na úspěch skladby "Tiny Dancer" a debutuje na šestce s novým singlem "Diamond Rings".


Chipmunk - Diamond Rings

Do Top 10 se vřítil nový singl Black Eyed Peas "I Gotta Feeling". V USA už žebříček vede, v Británii jeho čas přijde teprve v srpnu. V druhém týdnu druhého prázdninového měsíce vychází na fyzickém nosiči a bude určitě útočit na jedničku. David Guetta, který track produkoval, už tak má v Top 10 dva singly - tím prvním je na pětce "When Love Takes Over" s Kelly Rowland.

Na jedenáctce vybojovala Jordin Sparks svoje druhé nejlepší umístění v kariéře. Může za to titulní singl k její nové desce "Battlefiield". Lépe se jí zatím dařilo jen s "No Air", který se vyšplhal až na trojku. Za ní vystrkují růžky Arctic Monkeys s novinkou "Crying Lightning". Singl propagující jejich chystané album "Humbug" vyjde na fyzickém nosiči až v půlce srpna a má tak dost času zaútočit na jejich šestý zářez do Top 10. Americký hit "I Know You Want Me (Calle Ocho)" Pitbula nabírá v Británii na síle. Poskočil na třináctku a to se pořád prodává jen na internetu.

Na čísle 38 se představuje londýnský soulový objev VV Brown se singlem "Shark In The Water". Mimo čtyřicítku zůstali Franz Ferdinand s "Can't Stop Feeling".

    Top 10 - singly:
  1. Cascada - Evacuate The Dancefloor
  2. La Roux - Bulletproof
  3. Michael Jackson - Man In The Mirror (D)
  4. Lady GaGa - Paparazzi
  5. David Guetta feat. Kelly Rowland - When Love Takes Over
  6. Chipmunk feat. Emeli Sande - Diamond Rings
  7. Black Eyed Peas - Boom Boom Pow
  8. Keri Hilson feat. Kanye West & Ne’Yo - Knock You Down
  9. Agnes - Release Me
  10. Black Eyed Peas - I Gotta Feeling (D)

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Michael Jackson - The Essential
© facebook interpreta
Kolekce "Essential" Michaela Jacksona zůstává na čísle jedna albového žebříčku a na štítě zesnulého Krále popu zůstal další britský objev. Po La Roux to odnesli Florence And The Machine s albem "Lungs". Sympatická londýnská kapela v čele se zpěvačkou Florence Welch tak startuje na dvojce se slušným prodejem 63 tisíc kusů. Jacksonova kolekce na jedničce vystoupala až ke 114 tisícům.

Jackson ovládl i zbytek první pětky - třetí je překvapivě "Off The Wall", pak "Thriller" a kompilace "The Motown Years". A do desítky se vešly ještě dvě další desky. Moc místa na další alba už nezbylo, La Roux klesá na šestku a na osmičce startuje německá Cascada s albem "Evacuate The Dancefloor". Je to o jednu příčku lepší umístění, než dosáhla minulá deska "Perfect Day" (v Británii platinová), debut "Everytime We Touch" bral dokonce dvojku.

Kings Of Leon posbírali svoje první tři desky do krabičky s názvem "Boxed", a protože Britové kupují všechno s jejich jménem, patří jim dvacítka. Švédský folkový ansámbl Benny Andersson Band vedený bývalým členem skupiny ABBA má nové album "Story Of A Heart" a patří mu číslo 29. Nový projekt má také Neil Hannon z The Divine Comedy, jmenuje se The Duckworth Lewis Method a natočili bezjemnné album o kriketu. Patří mu číslo čtyřicet.

    Top 10 - alba:
  1. Michael Jackson - The Essential
  2. Florence And The Machine - Lungs
  3. Michael Jackson - Off The Wall
  4. Michael Jackson - Thriller
  5. Michael Jackson & The Jackson 5 - The Motown Years
  6. La Roux - La Roux
  7. Michael Jackson - Number Ones
  8. Cascada - Evacuate The Dancefloor
  9. Michael Jackson - Thriller 25
  10. Lady GaGa - The Fame

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY