Video Jukebox 27/2009

10.07.2009 05:00 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Fenomén internetového videa - klipy zdarma a pro všechny. Ale kdo se má v té hromadě vyznat? Pomůžeme vám v našem pravidelném Video Jukeboxu.

Jaguar Love
Jaguar Love - I Started A Fire
žánr: indie rock
info: oficiální web, MySpace.com

U Jaguar Love je o hodně věcech třeba psát v minulém čase. Vznikli jako trio ze dvou formací - z The Blood Brothers přišli Cody Votolato a Johnny Whitney a doplnil je jako bicman Jay Clark z Pretty Girls Make Graves. Míchali punk s nejklasičtějším indie rockem, jaký si dovedete představit. A fungovalo to. V únoru ale přišli s prohlášením, že mění sestavu a styl. Výsledkem první části je odchod Jaye Clarka, který fanoušci nesou hodně těžce, a v podstatě se tím vyřešil i otazník u druhé části prohlášení: změnou je jasné ne bicím. Jak by mohli noví Jaguar Love znít, můžete posoudit z demoverze písničky "I Started A Fire", ke které skupina natočila i demovideo.


Marina & The Diamonds
Marina & The Diamonds - I Am Not A Robot
žánr: pop
info: oficiální web, MySpace.com

Marina & The Diamonds by mohla být novou Florence And The Machine. Ale zatímco onou mašinou Florence Welsh je její doprovodná kapela / krabička / hosté, diamanty Mariny Diamandis je její publikum. Zdá se tak být otevřenější, přístupnější, vlídnější... A je. Asi jako Kate Bush. Ale bývá přirovnávána také k jiné Kate - Nash. Tomu se ale vcelku osobitě brání: "Ups, mám vagínu a klávesy!!! My jsme tak stejné!" Udělat si obrázek tak můžete raději sami z videoklipu ke skladbě "I Am Not A Robot", která pochází z červnového épéčka "Crown Jewels EP", jež navazuje na její debutový singl "Obsessions/Mowgli's Road".


Živě: Bowerbirds (They Shoot Music - Don't They)

Bowerbirds
Vídeňské parky v rámci své session pro videomagazín They Shoot Music - Don't They na pár minut zahalila do svých křehkých folkových harmonií americká formace Bowerbirds. Zahráli tři skladby ze své v pondělí vydané druhé řadovky "Upper Air": "Teeth", "Beneath Your Tree" a "Bright Future".


Viva Voce
Viva Voce - Octavio
žánr: psychedelic rock
info: oficiální web, MySpace.com

Kevin a Anita Robinsonovi z Oregonu, manželé a spoluhráči z formace Viva Voce. Dlouhou dobu byli jedinými dvěma členy skupiny, ale pro svou čtvrtou řadovou desku "Rose City", která vyšla v květnu, sestavu hned zdvojnásobili - díky příchodům Corriny Repp a Evana Railtona. Před svou čtvrtou řadovkou si Robinsonovi nadělili rok volna, který strávili vcelku aktivně: postavili si doma nahrávací studio, napsali a nahráli desku a stihli, ať již jako hosté, či producenti, také spolupracovat s The Shins, Tu Fawning And Thao With The Get Down Stay Down či Blue Giant. "Octavio" je klidem před rockovou bouří a prvním videoklipem z novinky zároveň.


Harlem Shakes
Harlem Shakes - Strictly Game
žánr: indie rock
info: oficiální web, MySpace.com

Už dlouho mě hudební videoklip nepobavil a nenadchl svým neotřelým nápadem tak, jako se stalo v případě obrazového doprovodu k singlu "Strictly Game" newyorské formace Harlem Shakes. Písnička je pilotem jejich v březnu vydané debutové desky "Technicolor Health" a dokazuje, že se skupina během koncertních štací s Vampire Weekend od Koenigovy party přiučila minimálně tomu, že hudba je především zábava. Předpokládám, že pro YouTube.com typické klipy s fotogaleriemi skupiny už vás otrávily dost na to, aby vás tohle trochu jiné provedení téhož dostalo.


Černobíle: Bill Haley & His Comets - (We're Gonna) Rock Around The Clock

Bill Halley
Pionýři rokenrolu, jejichž přínos pro vývoj hudební scény je srovnatelný s The Beatles či Rolling Stones. Bill Haley & His Comets byli prvním americkým hudebním tělesem, které se vydalo na turné po Velké Británii, a to jen pár dnů poté, co se písničky "(We're Gonna) Rock Around The Clock" na britských ostrovech prodalo milion kusů. Skladbu v roce 1952 napsala dvojice Max C. Freedman / James E. Myers (aka Jimmy De Knight).


Je libo přídavek?
Navštivte náš blog.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY