Německá Cascada ukončila truchlení nad Jacksonem

05.07.2009 21:20 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Michael Jackson znovu ovládl albový žebříček, tentokrát s kompilací "The Essential", jež porazila novinkový debut La Roux. V singlech se ale Jackson vítězství nedočkal. "Man In The Mirror" nakonec zastavil obří nástup německého dance tria Cascada, jejichž "Evacuate The Dancefloor" hlásí nejvyšší prodeje.
Cascada - Evacuate The Dancefloor
© facebook interpreta
Celá Británie netrpělivě čekala, jestli deset dní po smrti Michaela Jacksona uctí britská Top 40 Krále popu posmrtným číslem jedna. Pietu nakonec rozprášil německý taneční projekt Cascada, jejichž nový singl "Evacuate The Dancefloor" porazil Jacksonův singl "Man In The Mirror". Rozdíl byl něco málo přes pět tisíc prodaných kusů (61 tisíc vs. 56 tisíc). Pro Cascadu je to první britské číslo jedna v kariéře. Doposud byli nejvýše na dvojce s "Everytime We Touch" v roce 2005, o rok později "Truly Madly Deeply" bodovalo na čtyřce.


Cascada - Evacuate The Dancefloor

"Man In The Mirror" Michaela Jacksona se posunul z jedenáctky na dvojku. Dvacet jedna let starý singl z alba "Bad" tak ještě vylepšil svoje nejlepší umístění a pro zesnulého zpěváka vybojoval nejlepší singlové umístění od roku 2001, kdy "You Rock My World" skončilo také těsně pod vrcholem. (Tehdy vládla Kylie s "Can't Get You Out Of My Head".) Jackson má ještě na desítce "Billie Jean", v druhé desítce bodují "Thriller", "Smooth Criminal" a "Beat It" a v zveřejňované Top 75 je jeho ještě dalších 21 skladeb (včetně tří od The Jackson 5).

Zpět do Top 20, kde na patnáctce vítáme nový singl Jamieho T "Sticks N Stones". Je to stejné umístění, na které doputovala reedice skladby "Sheila", oba předchozí singly bodovaly výše. Novinka The Saturdays "Work" je na čísle 22 a svůj šarm i v Británii představuje latino rapper Pitbul - jeho zámořský hit "I Know You Want Me (Calle Ocho)" začíná v Británii na čísle 28. Oba posledně zmíněné singly se ale zatím prodávají jen na internetu.

    Top 10 - singly:
  1. Cascada - Evacuate The Dancefloor
  2. Michael Jackson - Man In The Mirror
  3. La Roux - Bulletproof
  4. David Guetta feat. Kelly Rowland - When Love Takes Over
  5. Lady GaGa - Paparazzi
  6. Black Eyed Peas - Boom Boom Pow
  7. Agnes - Release Me
  8. Keri Hilson feat Kanye West & Ne-Yo - Knock You Down
  9. Pixie Lott - Mama Do
  10. Michael Jackson - Billie Jean

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Michael Jackson - The Essential
© facebook interpreta
Synth-popová dvojice La Roux musí být pořádně naštvaná na zesnulého Michaela Jacksona. Minulý týden smrt Krále popu zastínila jejich první číslo jedna v singlovém žebříčku, tento týden zastavil Jackson jejich debutové album těsně před vrcholem. Po minulotýdenním vítězství sbírky "Number Ones" vítězí tentokrát dvoudisková kompilace "The Essential". Vyšla původně v roce 2005, ale tehdy brala jen dvojku. Jackson si tak připisuje sedmé číslo jedna v UK Album Chart. (Jedničku braly všechny jeho studiové desky od "Thriller" včetně "Blood On The Dancefloor".)

La Roux se musí se svým eponymním debutem spokojit s dvojkou. Trojka patří Jacksonově výběru "Number Ones", aktuální výběr "King Of Pop" je pátý, "Thriller" šestý a "Off The Wall" desáté. Ve stovce je pak ještě dalších šest jeho alb.

Druhá nejlépe postavená novinka je sólovka Aliho Campbella z UB40 nazvaná "Flying High". Patří jí třináctka a je to jeho první sólový pokus, který minul Top 10. Číslo 21 patří Keňskému chlapeckému sboru a jejich kolekci afrických písní na albu "Spirit Of Africa". Eponymní album Killswitch Engage boduje na čísle 29 a britští metalcoristé si tak vylepšili svůj osobák, kterým zatím bylo číslo 40 pro "The End Of Heartache". Ve čtvrtek uvidíme, jestli se jim - jako obvykle - dařilo lépe za oceánem.

    Top 10 - alba:
  1. Michael Jackson - The Essential
  2. La Roux - La Roux
  3. Michael Jackson - Number Ones
  4. Kasabian - West Ryder Pauper Lunatic Asylum
  5. Michael Jackson - King Of Pop
  6. Michael Jackson - Thriller
  7. Paolo Nutini - Sunny Side Up
  8. Lady Gaga - The Fame
  9. Bruce Springsteen & E St Band - Greatest Hits
  10. Michael Jackson - Off The Wall

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY