Nové album Davida Lynche oživí atmosféru jeho soundtracků

19.06.2009 12:59 - Karel Zich | foto: facebook interpreta

David Lynch
© michigandaily.com
Pod novým albem "Fox Bat Strategy: A Tribute To Dave Jaurequi" se po textařské i producentské stránce podepsal slavný režisér David Lynch. Ukázku v podobě skladby "Shoot The Works" si můžete pustit na této stránce.

Nejaktuálnější Lynchův počin bude pravděpodobně velkým lákadlem pro příznivce kultovních soundtracků k jeho neméně kultovním filmařským dílům ("Mulholland Drive", "Lost Highway", seriál "Twin Peaks"), na nichž spolupracoval se svým dvorním skladatelem Angelem Badalamentim. Obsahem novinky jsou totiž skladby, které z velké většiny vznikaly již v roce 1994 a pro jejichž natočení během roku 2006 Lynch znovu shromáždil těleso Fox Bat Strategy, které se objevilo ve skladbách "The Pink Room" a "Blue Frank" ve filmu "Twin Peaks - Fire Walk WIth Me". Jak potvrzuje Lynch, deska je návratem k nostalgickému rocku padesátých let, s nádechem psychedelie a specificky temné atmosféry.

Album nabídne pouhých sedm skladeb, a to i z toho důvodu, že kytarista Dave Jaurequi, kterého Lynch přesvědčil také k hlavní vokální činnosti, v roce 2006 zemřel. Právě jemu je tudíž deska věnována.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY