Country hrdinové Rascal Flatts vybojovali v USA další číslo jedna

16.04.2009 15:27 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Nejúspěšnější skupina naší dekády podle žebříčků Billboardu? Asi byste neuhodli - jsou to Rascal Flatts. Jejich novinka "Unstoppable" vede aktuální albové pořadí a je to už jejich čtvrtá jednička v řadě. Mezi singly si vedení drží Black Eyed Peas s "Boom Boom Pow".
Black Eyed Peas - Boom Boom Pow
© facebook interpreta
Otravný hit Black Eyed Peas "Boom Boom Pow" vydržel na jedničce i přes předpokládaný pokles prodejů a zdá se, že si s ním ještě hodně užijeme. Prvních sedm příček v Hot 100 zůstává stejných jako v minulém týdnu s Lady GaGa na dvojce a Flo Ridou na trojce. Jediná "dramatická" událost v první desítce je fakt, že si singly Miley Cyrus a The All-American Rejects prohodily příčky na osmičce a desítce. Nuda!

Nahoru letí nový Flo Ridův singl "Sugar". Tento týden poskočil na sedmnáctku a už si brousí zuby na Top 10. Na hranu první dvacítky se nenápadně vyšplhala rocková kapela Shinedown se "Second Chance", které určitě pomohlo to, že zní v reklamě na druhou řadu seriálu "Terminator: The Sarah Connor Chronicles". Velký skok se povedl novému singlu Miley Cyrus "Hoedown Throwdown", který se posunul ze sedmé desítky na číslo 28. Skladba těží z úspěchu filmu s Hannah Montana, který minulý týden startoval na čísle jedna v žebříčku návštěvnosti. Ze stejného důvodu poskočil na číslo 38 nový singl Taylor Swift "Crazier". V druhé padesátce najdete ještě dvě další skladby ze soundtracku.

Nejpopulárnější americká zpěvačka současnosti má prsty i v čísle padesát - novém singlu country hvězdy Kellie Pickler "Best Days Of Your Life". "Objev" páté série American Idol slaví nejlepší umístění své kariéry. Na nejvýše postavenou novinku se můžete - na vlastní nebezpečí - podívat níže.

Kellie Pickler & Taylor Swift - Best Days Of Your Life

Na čísle 79 se vrací umělohmotný boyband Day26 a s pomocí svého stvořitele Diddyho se jim s "Imma Put It On Her" podařilo vyrovnat svůj dosavadní osobák.

    Top 10 - singly:
  1. Black Eyed Peas - Boom Boom Pow
  2. Lady GaGa - Poker Face
  3. Flo Rida - Right Round
  4. Souljah Boy - Kiss Me Thru The Phone
  5. Jamie Foxx - Blame It
  6. T.I. ft. Justin Timberlake - Dead And Gone
  7. Kid Cudi - Day N Nite EP
  8. Miley Cyrus - The Climb
  9. The Fray - You Found Me
  10. The All-American Rejects - Gives You Hell

Rascal Flatts - Unstoppable
© facebook interpreta
V USA mají druhé country album na čele Top 200 v řadě. Po Keithu Urbanovi se na vrcholu vyhřívají Rascal Flatts s novinkou "Unstoppable". Je to jejich šesté album a čtvrté, které dokázalo zvítězit v americkém albovém žebříčku. Mimochodem, žádná jiná kapela to v naší dekádě ještě nedokázala a jsou také prvním country duem či skupinou, která má čtyři jedničky. V prvním týdnu prodali 351 tisíc kusů, což je skoro o dvě stě tisíc méně, než dokázali prodat v úvodním týdnu s poslední deskou "Still Feels Good". Na country žebříčku dokonce mají už pátou jedničku.

Na dvojku poskočil soundtrack k "Hannah Montana: The Movie". Ve třetím týdnu se kolekce prodalo 192 tisíc, což je více než při úvodním týdnu. Důvod je jasný - film měl premiéru v kinech. Na trojce se o slovo po delší době hlásí rapper Jadakiss s "Last Kiss". Nezopakoval úspěch předchozí desky "Kiss Of Death", která žebříček vedla. Za ním je country zpěvák Jason Aldean, který se s "Wide Open" umístil na stejné příčce jako jeho "Relentless" vydané před dvěma lety.

Dařilo se gospelovým interpretům. MercyMe jsou s "10" na osmnáctce a živák Smokie Norful bere číslo 55. Neil Young dostal novinku "Fork In The Road" na devatenáctku a slavný papínek Billy Ray Cyrus je s "Back To Tennessee" na příčce 41. Rapper Mims bere s "Guilt" příčku 53.

    Top 10 - alba:
  1. Rascal Flatts - Unstoppable
  2. Různí - Hannah Montana: The Movie (OST)
  3. Jadakiss - Last Kiss
  4. Jason Aldean - Wide Open
  5. Různí - NOW 30
  6. Taylor Swift - Fearless
  7. Keith Urban - Defying Gravity
  8. Různí - Twilight (OST)
  9. Prince - Lotus Flow3r
  10. Lady GaGa - The Fame

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY