Na vrchol britského žebříčku vystřelil Calvin Harris

12.04.2009 21:39 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Lady GaGa si v druhé dubnové UK Chart svoje double nezopakovala. Plány jí zkřížil skotský klubový hitmaker Calvin Harris a jeho novinka "I'm Not Alone". Tranceová pecka vládne v klubech a odsunula "Poker Face" na dvojku. GaGa si alespoň užívá na čele albového žebříčku s "The Fame".
Calvin Harris - I'm Not Alone
© facebook interpreta
Pokud hrozilo, že Calvin Harris bude považován za autora jednoho hitu (loňský letní bourák "Dance Wiv Me"), pak aktuální britský žebříček toto nebezpečí definitivně odvrací. Calvin Harris v něm totiž startuje hned na čísle jedna s novinkovou "I'm Not Alone". Skotský klubový producent místo retro electra tentokrát zvolil euforický trance a na vítězství ani nemusel čekat na chvíli, kdy se singl začne prodávat v kamenných obchodech, vrchol dobyl jen díky internetovým prodejům. Na klip k čerstvé jedničce na britském žebříčku se můžete podívat zde:

Harris sesadil z vrcholu "Poker Face" Lady GaGa, která se z vedení radovala dva týdny. Na trojku povyskočila oskarová melodie "Jai Ho!" indického skladatele A. R. Rahmana v podání Pussycat Dolls. Netuším, zda byl někdy nějaký indický interpret takto vysoko v britském žebříčku, jisté je, že Pussycat Dolls mají pátý Top 3 své kariéry. Další postup zaznamenala La Roux s "In For The Kill", která zatím doputovala na čtyřku.

Novinku má na šestce Ciara, které s "Love Sex Magic" pomohl Justin Timberlake. Americká r'n'b zpěvačka čekala na britský Top 10 hit více než čtyři roky, naposledy bodovala s "Oh" na čtyřce v březnu 2005. Ciara má ale ještě jedno želízko v ohni, její duet s Enriquem Iglesiasem "Takin' Back My Love" poskočil na třináctku. Poslední novou skladbou v Top 20 je nová verze fotbalové hymny FC Liverpool "The Fields Of Anfield Road". V nové verzi fotbalisty doplňuje The Kop Choir a má připomenout dvacáté výročí tragédie v Hillsborough, kde při zápase s domácím Sheffieldem zemřelo 96 fanoušků Liverpoolu. Rapová verze "Anfield Rap (Red Machine In Full Effect)" dosáhla v roce 1988 dokonce na číslo tři.

Z dalších zajímavých novinek nemůžeme zapomenout na Depeche Mode a jejich "Wrong". Pilotní singl jejich nového alba "Sounds Of The Universe" v Británii moc nezabral, v prvním týdnu prodeje mu patří jen číslo 24. Mimochodem, ještě žádný pilotní singl nedopadl takhle špatně. Že by bylo něco wrong?

    Top 10 - singly:
  1. Calvin Harris - I'm Not Alone
  2. Lady Gaga - Poker Face
  3. A R Rahman & Pussycat Dolls feat. Nicole Scherzinger - Jai Ho! (You Are My Destiny)
  4. La Roux - In For The Kill
  5. Noisettes - Don't Upset The Rhythm
  6. Ciara feat. Justin Timberlake - Love Sex Magic
  7. Beyonce - Halo
  8. Metro Station - Shake It
  9. Flo Rida - Right Round
  10. Taylor Swift - Love Story

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Lady GaGa - The Fame
© facebook interpreta
V albovém žebříčku si jedničku drží Lady GaGa s "The Fame" a bohužel s tím nic neudělali ani Doves. Jejich novinka "Kingdom Of Rust" startuje na čísle dva. Obě předchozí desky, "The Last Broadcast" a "Some Cities", žebříček vedly. Do desítky se vešly je dvě další - povedené - novinky. Bat For Lashes startuje s "Two Suns" na slušné pětce a newyorští Yeah Yeah Yeahs jsou s "It's Blitz!" devátí. Pro anglickou zpěvačku je to nejlepší umístění v kariéře, YYYs se umístili s předchozí deskou "Show Your Bones" o dvě čísla výše.

S jarem přišly i další novinky. Carole King je s "Tapestry" na dvanáctce, skotský zpěvák z X Factoru dostal svůj eponymní debut Eoghan Quigg na čtrnáctku, Neil Young a jeho ekologická novinka "Fork In The Road" je na čísle 22. O čtyři příčky níže boduje kolekce hitů The Specials a obdobný výběr Ultravox máme na čísle 35.

    Top 10 - alba:
  1. Lady GaGa - The Fame
  2. Doves - Kingdom Of Rust
  3. Kings Of Leon - Only By The Night
  4. Annie Lennox - The Collection
  5. Bat For Lashes - Two Suns
  6. Lily Allen - It's Not Me, It's You
  7. Ronan Keating - Songs For My Mother
  8. Akon - Freedom
  9. Yeah Yeah Yeahs - It's Blitz!
  10. Beyoncé - I Am... Sasha Fierce

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY