U2 v Americe prodali téměř půl milionu kusů nové desky

12.03.2009 09:07 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

"No Line On A Horizon" od U2 vede podle očekávání americký albový žebříček, ovšem s maličko nižším prodejem, než se čekalo. Irská kapela s přehledem sesadila z vrcholu Taylor Swift a připsala si šesté číslo jedna v kariéře. Mezi singly stále vévodí Flo Rida s "Right Round".
Flo Rida - Right Round
© facebook interpreta
Na čele amerického singlového žebříčku se stále drží rekordman Flo Rida s "Right Round". Skladba už vede žebříčky ve všech velkých anglicky mluvících zemích (Británie, Kanada, Austrálie), zatím se jí ale příliš nedaří v Evropě, a tak se na World Chart Flo Rida musel sklonit před Lady GaGa a její "Poker Face". Ta zůstává v USA na trojce, druzí jsou beze změny T.I. a Justin s "Dead And Gone". Skok z nuly na číslo šest se povedl Miley Cyrus a její novince "The Climb". První vlaštovka z jejího filmového debutu "Hannah Montana: The Movie" boduje kromě popového žebříčku překvapivě také v pořadí Hot Country Songs. Je to její třetí singl v hlavním singlovém žebříčku.

Do desítky po delším putování dorazil i Jamie Foxx s "Blame It". Po "Unpredictable" z roku 2005 to je jeho druhý sólový singl v Top 10, k nim si ale ještě můžete připočítat dvě jedničky "Slow Jams" a "Gold Digger", v nichž hostoval.

Do Top 20 se vřítil bělošský rapper Asher Roth s "I Love College". Další absolutní novinku máme na čísle 73, kde je rapper LMFAO s "I'm In Miami Bitch". O šest příček níže startují U2 s "Magnificient" a o další tři níže The-Dream s Mariah Carey v "My Love". Ve stovce se zjevují i nové singly od Lady GaGa, Sugarland, Ricka Rosse a nebo vůbec poprvé také MGMT, kteří se do Hot 100 prodrali s "Kids".

    Top 10 - singly:
  1. Flo Rida - Right Round
  2. T.I. ft. Justin Timberlake - Dead And Gone
  3. Lady GaGa - Poker Face
  4. Souljah Boy - Kiss Me Thru The Phone
  5. The All-American Rejects - Gives You Hell
  6. Miley Cyrus - The Climb
  7. Lady GaGa - Just Dance EP
  8. Kanye West - Heartless
  9. Jamie Foxx - Blame It
  10. Kelly Clarkson - My Life Would Suck Without You

U2 - No Line On The Horizon
© facebook interpreta
I v USA ovládli albový žebříček U2 se svým novým albem "No Line On A Horizon". Počet prodaných desek v prvním týdnu - 484 tisíc - je o něco menší, než se čekalo, i tak je "NLOAH" nejrychleji prodávanou deskou od "Circus" Britney Spears. Předchozí desku U2 "How To Dismantle An Atomic Bomb" si v prvním týdnu koupilo 840 tisíc Američanů. Irská formace se může radovat také z toho, že už jim společně s Led Zeppelin patří třetí místo v žebříčku kapel s nejvíce deskami na vrcholu Top 200. Nasbírali jich šest, jen Rolling Stones a Beatles jich mají více. Už dnes je ale jasné, že U2 se na jedničce dlouho neudrží, příští čtvrtek bude totiž na vrcholu velmi pravděpodobně slavit Kelly Clarkson.

"Fearless" Taylor Swift klesá na dvojku, bronz patří písničkářce Neko Case a její novince "Middle Cyclone". Pro zpěvačku vydávající na nezávislém labelu Anti- je to zatím největší úspěch v kariéře, minulé album "Fox Confessor Brings The Flood" doputovalo maximálně na číslo 52. I další příčka patří ženské interpretce - Lady GaGa si s "The Fame" znovu vylepšila svoji nejlepší pozici.

Na čísle dvanáct je taneční kompilace "Total Dance 2009", soundtrack k filmu "Watchmen" boduje na čísle 31. Z minulého týdne vám ještě dlužíme umístění nové desky The Prodigy "The Invaders Must Die", která se umístila až na čísle 117 za pouhých pět tisíc prodaných kusů.

    Top 10 - alba:
  1. U2 - No Line On The Horizon
  2. Taylor Swift - Fearless
  3. Neko Case - Middle Cyclone
  4. Lady GaGa - The Fame
  5. Lamb Of God - Wrath
  6. Nickelback - Dark Horse
  7. The Fray - The Fray
  8. Beyoncé - I Am...Sasha Fierce
  9. A.R. Rahman - Slumdog Millionaire (OST)
  10. T.I. Paper Trail

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY