Kdo všechno pamatuje lepší časy v IFPI?

25.02.2009 22:07 - Petr Balada | foto: facebook interpreta

Hitparády nejhranějších a nejprodávanějších nahrávek mají v sobě stejné napětí jako telenovely. Dějový zvrat veškerý žádný. A platí to i pro výsledky za minulý týden. Některým osobám se na jejich pozicích natolik zalíbilo, že je odmítly opustit. Jiní si prohodili pořadí a ten zbytek ... je prostě zbytek.
Katy Perry - Hot N Cold
© facebook interpreta
RÁDIA - První trojka zůstala beze změn. Kate Perry, Kryštof a The Killers spojuje kromě záliby rozhlasových vln také písmeno K. Možná právě proto se hned v závěsu tentokrát ocitla Tereza Kerndlová s "Andělem". Andělské Amy Macdonald narostla křídla, která jí dovolila přeletět z poloviny druhé desítky na pátou žebřinu. Stejný kousek, pouze v nižších přeletových zónách, se podařil také Pink a partičce The Ting Tings. Nutno ovšem poznamenat, že všichni tři už kdysi v první desítce vegetovali, takže žádné velké kinder překvapení.

Do první stovky se nám sice oproti minulému týdnu vloudilo sedm novinek, ale žádná z nich není čistě panenská a v žebříčku pamatují rozhodně lepší časy. Ať už je to Anastacia se stoletým hitem "Sick And Tired" nebo špatně pozlacený drak Daniel Landa s muzikálovou "Touhou".

Top 10 - rádia:
  1. Katy Perry - Hot N Cold
  2. Kryštof - Tak nějak málo tančím
  3. The Killers - Human
  4. Tereza Kerndlová - Anděl
  5. Amy Macdonald - This Is The Life
  6. Pink - Sober
  7. Lady GaGa - Poker Face
  8. Madcon - Begin
  9. The Ting Tings - Be The One
  10. Britney Spears - Womanizer

Michal Horáček - Ohrožený druh
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Ohroženost Michala Horáčka není ani v osmém týdnu na pořadu dne. Vypadá to, že jeho druh ještě hodně dlouho nevyhyne. Na druhé místo si zaskočila tentokrát paní doktor Vondráčková, která si prohodila pořadí se soundtrackem z muzikálu "Mamma Mia". O šest fošen víc má Jaromír Nohavica. Jeho "Ikarus" jako by znovu povstal z popela a po předchozím skoku o třicítku stále ještě stoupá. Momentálně odpočívá těsně pod stupni vítězů. Závěr první desítky patří velmi zajímavému triu, které by jistě patřilo k ozdobám hlavního času letních festivalů. Pokud by ovšem všechny tři vzájemně dělilo pár stovek kilometrů. Michal David s xtou verzí svých největších hitů, Lady GaGa s debutem "Fame" a Ewa Farná se živákem.

Novinky na pult hodili a rovnou se s nima i uchytili Bára Basiková se svým "Best Of" a spousta umělců s krycími jmény "Best Of Dance 2009/1" a "Cool Ice Hits 2005". Vážení přátelé, uvedený letopočet v druhém případě není chybou, ale pouhým důkazem pravdivosti předsedova tvrzení, že už dnes se máme líp než zítra... pozítří... včera. Tak zas za týden, živočicháři!

Top 10 - prodejnost:
  1. Michal Horáček - Ohrožený druh
  2. Lucie Vondráčková - Fénix
  3. Různí - Mamma Mia!
  4. Jaromír Nohavica - Ikarus
  5. Marek Ztracený - Ztrácíš
  6. Bruce Springsteen - Working On A Dream
  7. Různí - Taneční liga 110
  8. Michal David - Disco 2008
  9. Lady GaGa - Fame
  10. Ewa Farná - Blíž ke hvězdám

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 8. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY