Lety mimo chystají chemickou desku

25.02.2009 10:46 - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

Lety mimo
© letymimo.com
Jedna z nejvíce nedoceněných tuzemských kapel Lety mimo připravuje novou desku s pracovním názvem "Pouhá Chemie". Předpokládaný termín vydání byl stanoven na konec února, což se v současnosti ale jeví jako nereálné. Deska by tedy měla oficiálně vyjít v průběhu března.

Album vzniká souběžně v Česku a USA. Kytarista Cvanc totiž žije již několik měsíců ve Spojených státech a právě ve studiu v San Franciscu nahrává kytary do jednotlivých skladeb. Dá se očekávat, že vzniknou i některé anglické verze nových písní, přestože textař Looky dosud upřednostňoval při zpěvu češtinu. Od 7. dubna by měly Lety mimo vyrazit na turné k novému CD, přičemž hlavní křest by se měl konat na konci dubna v Praze. Zajímavostí turné bude, že křest alba proběhne na každém z koncertů, takže ani mimopražští fanoušci Letů nepřijdou zkrátka. Jednotlivé zastávky turné ale dosud nejsou potvrzené.

Dodejme, že hudební skupina Lety mimo vznikla v Turnově, kde se na začátku devadesátých let setkali Looky (text, zpěv) a Cvanc (kytara). Cvanc v polovině devadesátých let získal angažmá u Tří sester a právě jako předkapela Fanánkova souboru se Lety mimo proslavily. Po prvním albu "UFO", které si kapela produkovala sama, se Letům podařilo podepsat smlouvu s firmou BMG, u které vydaly oficiální debut "2001 Space Punk" a na jaře 2003 také druhou desku "eUFOria". Na podzim 2004 vyšel pod názvem "10 let Letů od prvního letu" záznam koncertu v Roxy a o dva roky později pak poslední řadová deska s názvem "Electra".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY