Šílená show brazilské legendy

12.02.2009 21:42 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Brazilská formace Sepultura se vypravila na koncertní turné. Letos totiž oslavuje pětadvacetileté výročí a vydává novou desku "A-Lex". Muzikanti u nás naplánovali dva koncerty. Jak se členům kapely s vydatným supportem vedlo ve Zlíně, se můžete dočíst v naší reportáži.
X-Core, Masters Of Rock Café, Zlín, 11.2.2008
© Petra Hubáčková / musicserver.cz
Různé hudební styly vyžadují různé fanoušky. Na koncertu typické heavymetalové formace narazíte především na vlasaté metloše s pohodářským úsměvem, pivkem v jedné ruce a křivákem v druhé. Podobnou atmosféru zažijete i na show ostřílených rockerů.

Koncert thrashmetalových kapel, jako třeba Sepultury, je však zcela jiný. Rozhodně ne pro slabší povahy, to spíš pro nabušené chlápky s vražedným výrazem. I když se některým může zdát, že ten černý obr do mikrofonu neustále blije a bezúnavně tůruje kadenci reproduktorů a že kytary mrčí jedna přes druhou, i tento žánr má své "the best". A právě Sepultura je toho důkazem.

The Sorrow, Masters Of Rock Café, Zlín, 11.2.2008
© Petra Hubáčková / musicserver.cz
Po osmé hodině a menším zpožděním kvůli nazvučení se na pódiu ukázala tuzemská kapela X-Core. Jejich tvorba mě mile překvapila, obzvláště na české poměry. Hudebně prezentovali publiku thrashovitý základ oděný do moderního hávu. Muzikanti se dočkali skvělého přijetí publika a není se čemu divit, protože mají za sebou úspěšnou kariéru na domácí i zahraniční scéně, kdy předskakovali Anthrax, Clawfinger, Fear Factory. Druzí předskokani, švýcarští The Sorrow, pokračovali ve stejném duchu jako česká jednohubka. Sem tam trochu přitvrdili, což nadupanému publiku dodalo energie. Support, který si hlavní hvězda přivezla, splnil svou úlohu na výbornou.

Sepultura, Masters Of Rock Café, Zlín, 11.2.2008
© Petra Hubáčková / musicserver.cz
Jakmile osvětlovači a technici dokrášlil scénu pro Sepulturu, celý sál naplnila mlha a mihotavá světla reflektorů. Do úvodních tónů jedné z nových písní aktuálního alba "A-Lex" vkráčeli členové kapely v čele s mohutným frontmanem Derrickem Greenem. Vystoupení, které následovalo, by se dalo jednoduše nazvat výletem do sanatoria, kde vám ti nejtěžší schizofrenici vyprávějí své vize. Tato show byla neuvěřitelně sugestivní, podmanivá a silná. Od začátku až do konce, včetně jednoho zpestření v podobě stage divingu, drtili muzikanti své nástroje a milovníci thrashových laskomin chrochtali blahem. Několikrát se pod pódiem rozjel pořádný mosh-pit, což muzikanty velmi potěšilo.

Brazilci si pro zlínské publikum připravili na třiadvacet skladeb, přičemž asi nejslavněší "Roots" nechali až na samý konec. Koncert, který Sepultura předvedla, si zaslouží jen ty nejlepší ohlasy. Mnozí sice mohou namítnout, že po odchodu bří Cavalerových to už není ta stará Sepultura, ale ta nová Sepultura nemůže nikoho naštvat ani urazit. Fanoušci v Plzni, kam kapela zavítá 13. února, se mohou těšit na nezapomenutelnou jízdu skrz očistec, peklo a nebe až k samé hranici šílenství.

Fotogalerii z koncertu najdete ZDE.

Sepultura, The Sorrow, X-Core, Masters Of Rock Café, Zlín, 11.2.2008


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY