Ice-T zase jednou mastí ego

21.01.2001 21:36 - Honza Vedral | foto: facebook interpreta

Ice-T se nechal zkompletovat. Jeho deska plná "hitů" je stejná jako on - prázdná a neodolatelná.
5/10

Ice-T - Greatest Hits: The Evidence

Skladby: 6'N The Mornin', I'm Your Pusher, High Rollers, You Played Yourself, O.G. Original Gangster, Colors, New Jack Hustler (Nino's theme), Power, I Ain't New Ta This, That's How I'm Livin', I Must Stand, Girls L.G.B.N.A.F., Gotta Lotta Love, Body Count, There Goes The Neighborhood, The Lane (E.V.A. Remix), Money, Power, Women

Kupte si největší hity Ice-T za skvělých 498,- Kč na CD nebo za 244,- Kč na kazetě!

Celkový čas: 73:56
Ne, nesnažím se ve vás vzbudit nějakou podřadnou, nechutně lacinou rasisiticko sexistickou představu afroamerické dlouhovousé alkoholičky, co se vás s námořnickým binokulárem a zaručeně hackerským notebookem v ruce snaží sbalit na drážku mezi nevzhlednými ňadry. Ne, vážně, jenom vás chci připravit na to, co už stejně dávno víte. Ice-T si nikdy za nic tolik pozornosti, kolik se mu jí dostalo, nezasloužil. Nakonec, svědčí o tom i tenhle výběr. Jestli vás na něm zaujme něco víc, než hitovka "You Played Yourself", okamžitě vstupte do armády nebo jděte na nejbližší představení Petra Novotného. Nikdo jiný vám to z hlavy nedostane.

Jenomže je tu pořád to nebezpečí nablýskaného patosu osmdesátých let. Někdy se mu těžko odolává. Když si k "buřičskému" synthy hip-hopu vykukujícímu z podpaží velké firmy přimyslíte nabouchaného černocha, který se zrcadlovkami na nose pobíhá po obrazovce vaší televize a snaží se vás přesvědčit, že je superzločinec, co v náhlém záchvatu dobra začal posluhovat establishmentu, tak nějak vás to začne bavit. Tomu naprosto iracionálnímu pocitu, se kterým sjíždíte každý nový film s božským Arniem se prostě těžko odolává. Jasně, to co dělá Ice-T, je ta nejjednodušší forma rapu. Je to sice pořád o patro výš, než když se o to samé pokouší kluk Lunetik Martin K., ale pořád je to moc velká porce moc jemného jogurtu i pro největší mazlíčky. Hlavně se nenechte zmást. Tohle nemá s hudbou vůbec nic společného.Tady jde o kult osobnosti. Jasně, pár sprostých slov, pár nepřímých rytmů, trocha nezbytného scratchování, sem tam funkující kytara, houkačky, rozhýkané sbory a umělý rytmus. A v každé skladbě alespoň jednou Ice-T. Tohle jsou "Greatest Hits" každého druhého rappera.

O co je Ice-T lepší? Třeba je to tím, že hrál v prvním pořádném kyber filmu "Johny Mnemonic", kde pomáhal Keanovi zabít všechny špatňáky. Nebo má prostě hodně peněz a může si to dovolit. Každopádně si tohle album pořiďte, pokud chystáte nějakou hodně divnou retro party s maskami zmutovaných zombie. Ice-T se totiž prořezal vlastní tvorbou a dokázal, že už nic jiného, lepšího, nezvládne. Asi proto ho všichni tak milují. Zkuste mu poštou poslat pět dolarů. Třeba vám za to v nějakém seriálu zamává.

CD k recenzi poskytla firma Warner Music.

Album: Ice-T - Greatest Hits: The Evidence
Hodnocení alba: 5/10
Celkový čas: 73:56
Skladby: 6'N The Mornin', I'm Your Pusher, High Rollers, You Played Yourself, O.G. Original Gangster, Colors, New Jack Hustler (


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY