Už zase jsou tu Vánoce

10.12.2008 05:00 - Pavel Parikrupa | foto: facebook interpreta

Sheryl Crow se na vydání vánočního alba už chystala drahnou dobu, fanoušci byli navnaděni/varováni (nehodící se škrtněte) dávno. Ale raději bych taky slibovanou country kolekci než "Home For Christmas". Ne že by to byla škaredá deska, ale to omílané téma...
6/10

Sheryl Crow - Home For Christmas

Skladby: Go Tell It On The Mountain, The Christmas Song (Chestnuts Roasting On An Open Fire), White Christmas, I'll Be Home For Christmas, Merry Christmas, Baby, The Bells Of St. Mary's, Blue Christmas, O Holy Night, There Is A Star That Shines Tonight, Hello My Friend, Hello, All Through The Night
Vydáno: listopad 2008
Celkový čas: 41:33
Vydavatel: Universal
Vánoční alba nemusím. A tenhle postoj nezmění ani vánoční deska mé oblíbené zpěvačky. Nemám to Sheryl Crow za zlé - určitě svá slova o tom, jak je z Vánoc s rodinou šťastná, myslí upřímně - ale její "Home For Christmas" je pořád toliko sezónní záležitost, kterou přízemní redaktor ze střední Evropy nedocení.

Když už to tedy Sheryl udělala, můžeme jí pogratulovat, že v rámci žánru se jí podařilo udržet vše velmi vkusné a na úrovni. Z povinných (a i u nás známých) zasněžených jízd jsou tu naštěstí jen "White Christmas" v milé swingové úpravě a "Blue Christmas" rozhýbaná dechy skoro až do tanečna. Jsou tu i dvě nové původní skladby z pera zpěvačky a jejího parťáka Billa Bottrella. A hlavně si to Sheryl umí dobře zazpívat bez ohledu na styl.

Pokud se z nabídky vánočních desek tato něčím vymyká, je to živostí a pohybem, který svátečním písním dodává nádech gospelu a swingu. Jinak řečeno, čím víc se Sheryl odlišuje od modelu "běžné" vánoční kolekce (zde reprezentovaných např. tradicionálem "O Holy Night"), tím lépe, viz třeba veselá skladba "Merry Christmas, Baby".

Odpověď na klíčovou otázku pro ty, co si vánoční cédéčka kupují (ano, i takoví jsou!), zda ano, či ne, je kladná. A další ano, album Sheryl je asi trilionkrát lepší než sváteční deska Jakuba Smolíka.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY