Lenka Filipová pokřtí DVD na vánočním koncertu

07.12.2008 13:27 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Lenka Filipová
© www.lenkafilipova.cz
Lenka Filipová připravila svým příznivcům na letošní rok dárek v podobě koncertního DVD a CD "Live". Album pokřtí při vánočním koncertu, který se uskuteční 19. prosince ve Smetanově síni Obecního domu v Praze.

Zpěvačku a kytaristku Lenku Filipovou není třeba dlouze představovat. Studovala na Pražské konzervatoři a poté na Mezinárodní hudební akademii v Paříži obor klasická kytara. Dosud vydala deset řadových alb a čtyři klasická kytarová. Většina z nich byla oceněna jako zlatá nebo platinová. Koncertovala ve všech zemích Evropy, v Japonsku i Severní Americe, získala cenu Grand Prix na kytarovém festivalu v nizozemských Antilách, v roce 1997 českou Cenu Grammy a podnikla dvě koncertní turné s Francisem Cabrelem. Lence Filipové se letos dostalo velké pocty, když v létě otevírala pražský koncert Celine Dion.

Lenka Filipová v současné době vystupuje v triu s harfistou a klavíristou Seanem Barrym a kytaristou Mirkem Linhartem. Do svého repertoáru zařazuje vedle svých česky a francouzsky zpívaných hitů a kytarové klasiky i keltské balady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY