Projekt MusicForHelp hodlá pomáhat hudbou

18.11.2008 10:42 - Eva Samšuková | foto: facebook interpreta

Toneless
© toneless.info
Dne 8. listopadu byla v pořadu "Noc s Andělem" spuštěna první část nového českého projektu MusicForHelp, který chce - v dobrém slova smyslu - využít muziku k charitativním účelům, a díky nim tak pomoci i hudbě samotné. Organizátoři chtějí dát v projektu prostor nadějným a neokoukaným kapelám z České republiky, které tím získají možnost oslovit širší veřejnost, aniž by musely spolupracovat s velkými vydavatelskými společnostmi.

Slogan projektu říká: "Pomáháme hudbou - pomůžeme hudbě." MusicForHelp si klade za cíl oslovit novou a neoposlouchanou muzikou posluchače, kteří pak díky svému zájmu mohou pomoci různým neziskovým organizacím, které jsou do projektu zapojeny. Hudební skupiny totiž dostanou příležitost vydat své vlastní album na internetu, kde pak bude i nahrávka k dispozici k volnému stažení. Jedinou podmínkou, kterou musí hudby chtivý posluchač splnit, aby desku získal, je odeslání dárcovské SMS (tzv. DMS). Díky ní může podpořit činnost některé z organizací. Jsou mezi nimi například Nadace Jedličkova ústavu, mezinárodní humanitární organizace Adra nebo nadace Truck HELP.

Jako první se projektu účastní pražská pop-rocková formace Toneless. Kapela má za sebou účast v soutěži Coca-Cola PopStar, ocenění od časopisu Filter pro objev roku 2005 a vydání jedné desky. Další, druhou desku se Toneless rozhodli vydat právě cestou projektu MusicForHelp. Nové album "We've Got No Friends" si můžete stáhnout (nebo poslechnout si ukázky jednotlivých skladeb) právě na stránkách MusicForHelp. Tam také najdete veškeré další informace a návod, jak do projektu přihlásit i svoji kapelu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY