T.I. se i s Rihannou vrací do čela amerického žebříčku

06.11.2008 11:36 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Oba žebříčky Billboardu mají na vrcholu stejné interprety jako minulý týden, přesto na jednom z nich registrujeme na čísle jedna změnu. Rapper T.I. tam totiž vyměnil své singly a tento týden vládne s "Live Your Life". V albech neohrozila "Black Ice" od AC/DC ani Pink, která se musí spokojit s dvojkou.
T.I. ft. Rihanna - Live Your Life
© facebook interpreta
Na čele singlového žebříčku máme změnu, ale interpret ve vedení je stejný. T.I. vyměnil na vrcholu Hot 100 své singly a do čela se po krátké pauze vrátilo "Live Your Life" s Rihannou. "Whatever You Like" kleslo na dvojku, bronz patří "So What" od Pink. Už na čtyřku postoupila Katy Perry s "Hot N Cold" a slaví druhý Top 5 hit v kariéře. Místo útoku na vrchol se Beyoncé odporoučela s "If I Were A Boy" na pětku. Do desítky se protlačil Akon s "Right Now (Na Na Na)" a je to jeho sedmý sólový Top 10 hit (k nim si ale můžeme připsat i šest dalších v pozici hosta).

Na dostřel desítky se dostala nejvýše postavená absolutní novinka týdne - "You're Not Sorry" od Taylor Swift. Country písničkářka si tak v rychlém sledu připisuje už čtvrtý singl z alba "Fearless", které má vyjít příští týden. Všechny tři předchozí dokázaly bodovat v desítce, "You're Not Sorry" je jedenáté. Do Top 30 se vřítila Lady Gaga s remixovým EP "Just Dance" a titulní skladbu blonďaté vampýrky na čísle 27 si naservírujeme i s klipem.

Těsně před branami třicítky se zastavili John Legend a Andre 3000 s "Green Light". Další novinky máme až v předposlední desítce - jen namátkově: Alan Jackson tam boduje s "Country Boy", nový singl mají Nickelback se "Something In Your Mouth" a také Usher, jehož "Trading Places" skromně začíná na stovce. "Chinese Democracy" od Guns N' Roses figuruje stále mimo Hot 100.

    Top 10 - singly:
  1. T.I. ft. Rihanna - Live Your Life
  2. T.I. - Whatever You Like
  3. Pink - So What
  4. Katy Perry - Hot N Cold
  5. Beyoncé - If I Were A Boy
  6. Britney Spears - Womanizer
  7. Kevin Rudolf ft. Lil Wayne - Let It Rock
  8. Ne-Yo - Miss Independent
  9. Akon - Right Now (Na Na Na)
  10. Jason Mraz - I'm Yours

AC/DC - Black Ice
© facebook interpreta
Novinka AC/DC "Black Ice" se trochu překvapivě udržela v čele amerického albového žebříčku. Byl to totiž týden novinek, v první dvacítce se jich poskládalo hned jedenáct. Australští rockoví dinosauři ale odrazili nápor všech soupeřů a s 271 tisíci prodaných kusů znovu triumfují, navíc už v druhém týdnu překonali hranici prvního milionu. Na jedničku si tentokrát brousila zuby hlavně Pink, jejíž "Funhouse" ale zůstal těsně pod vrcholem s konečným číslem 180 tisíc. I tak je to nejvyšší umístění pro Pink v kariéře. Na trojku klesl soundtrack k "High School Musical 3", o jednu příčku níže startuje r'n'b zpěvák John Legeng s "Evolver". Od poslední desky "Once Again" si pohoršil o jedno číslo. Po pěti albech v řadě, které se umístily na jedničce nebo dvojce, se country hvězda Toby Keith musí spokojit až s číslem pět, kde startuje "That Don't Make Me A Bad Guy". Samozřejmostí je šesté číslo jedna na country žebříčku.

Největší hity jeho kolegů Rascal Flatts jsou na šestce a předvánoční příspěvek Celine Dion "My Love: Essential Collection" bere osmičku. Britským hvězdám Snow Patrol patří za "A Hundred Million Suns" devítka, což je pro ně nejvyšší umístění v kariéře. Krajané The Cure bodují s "4:13 Dream" na šestnáctce, což je od poslední desky trochu pohoršení. To stejné platí také o novince Bloc Party "Intimacy", která minulý týden vyšla na fyzickém nosiči a patří jí osmnáctka. Málem bych ještě na jedenáctce zapomněl na Ryana Adamse a The Cardinals a album "Cardinology". Jestli ještě nejste z novinek unavení, tak na sedmnáctce je electropopový objev Lady Gaga s "The Fame" a devatenáctka patří křesťanskému písničkáři Michaelu W. Smithovi a "A New Hallelujah". Pro zajímavost ještě dodám, že "The Cosmos Rocks" od Queen & Paula Rodgerse figuruje na čísle 47.

    Top 10 - alba:
  1. AC/DC - Black Ice
  2. Pink - Funhouse
  3. Různí - High School Music 3: Senior Year
  4. John Legend - Evolver
  5. Toby Keith - That Don't Make Me A Bad Guy
  6. Rascal Flats - Greatest Hits Volume 1
  7. T.I. - Paper Trail
  8. Celine Dion - My Love: Essential Collection
  9. Snow Patrol - A Hundred Million Suns
  10. Kenny Chesney - Lucky Old Sun

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY