Katka Knechtová je zpátky na rádiovém trůnu

02.10.2008 00:37 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Kulaté čtyřicáté vydání prodejní a rádiové hitparády české pobočky IFPI potěší fanoušky Metalliky, kterým se podařilo udržet devátou řadovku skupiny "Death Magnetic" na prodejní jedničce, a taky Katku Knechtovou, jež se po krátké pauze vrací zpět na rádiový vrchol.
Poslední týden se celkem hodně mluvilo a psalo o skupině... Coldplay. A jestlipak tušíte, která kapela má v první padesátce prodejní hitparády všechny čtyři své řadovky...? Ale nejdříve do rádií.

Bathory
© facebook interpreta
RÁDIA - Po týdenní pauze se na vrchol rádiové hitparády vrací Katka Knechtová s peckou "Môj bože" a odsouvá slzy ronící September zase zpátky na stříbro. Pro nejlacinější medaili si díky skladbě "Sweet About Me" až z hlubin sedmnácté pozice vyskočila Gabriella Cilmi a nadvládu žen zcela potvrzuje čtvrtá Yael Naim. Prvního mužského nástupce tak najdeme až na pětce, na které tento týden kempují Morandi. Ve druhé polovině první desítky je pak nejzajímavější změnou odchod hitu "Toca's Miracle 2008" skupiny Fragma na jedenáctku a naopak comeback ženy líbající Katy Perry do top tenu v podobě hraničního desátého místa. Jinak na šestce Ne-Yo, na sedmě Laurent Wolf, na osmě Marek Ztracený a na devítce Shaun Baker.

V rádiích se nám objevují tento týden tři novinky, tou nejvyšší je "Každou vteřinou" od Fate Magazine na devětapadesátce. Další dvě najdeme až v závěrečné desítce první stovky - číslo devadesát čtyři, Christina Aguilera, "Keeps Getting Better" a číslo devadesát sedm, "Get Get Down" a Paul Johnson.

Top 10 - rádia:
  1. Katka Knechtová - Môj bože
  2. September - Cry For You
  3. Gabriella Cilmi - Sweet About Me
  4. Yael Naim - New Soul
  5. Morandi - Angels
  6. Ne-Yo - Closer
  7. Laurent Wolf - No Stress
  8. Marek Ztracený - Ztrácíš
  9. Shaun Baker - Hey Hi Hello
  10. Katy Perry - I Kissed A Girl

Metallica - Death Magnetic
© facebook interpreta
PRODEJNOST - V první desítce najdeme oproti minulému týdnu jen dvě nová jména, na bedně máme personální změnu jednu jedinou - Coldplay oslavují život už na trojce. Jinak vše při starém, tedy zlatá je magnetická Metallica a stříbro bere kombinace muzikál + Abba. Yvonne Sanchez musela z bronzu na brambory, Supporti pětku udrželi a šestá Duffy dokonce nabírá směr vzhůru. První (staro)novou tváří v nejvyšší společnosti je výběr "Kanikuly", který se na sedmu posunul ze dvanáctky, tou druhou, zcela neokoukanou (a zároveň tak nejvyšší novinkou týdne) je placka "Seven Lives Many Faces" od Enigmy. Z kola ven museli Queeni s Paulem Rodgersem a sto sedmá "Taneční liga".

Zbylých osm novinek se nám vtěsnalo do jedenácti příček, které jsou naskládány na přelomu třetí a čtvrté desítky. Jmenovitě a ve správném pořadí jde o černé DVD Within Temptation, "Pop galerie" Mikiho Volka a Jaroslava Wykrenta, DVD živák Davida Gilmoura a tři placky od Coldplay ("X&Y", "Parachutes" a "A Rush Of Blood To The Head"). Vše pak uzavírá osmatřicátá Abba s výběrovkou "Gold - Greatest Hits". Fajront, za týden se těším na počtenou. Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Metallica - Death Magnetic
  2. Různí - Mamma Mia!
  3. Coldplay - Viva La Vida Or Death And All His Friends
  4. Yvonne Sanchez - My Garden
  5. Support Lesbiens - Lick It
  6. Duffy - Rockferry
  7. Různí - Kanikuly
  8. Různí - Hot Summer Hits 2008
  9. Bratři Ebenové - Chlebíčky
  10. Enigma - Seven Lives Many Faces

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 40. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY