Brány Folkových prázdnin odemkne Iva Bittová

14.07.2008 08:24 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Iva Bittová
© ivabittova.cz
Již za necelý týden - přesně v sobotu 19. července úderem sedmé hodiny večerní - se odemknou brány třiadvacátého ročníku festivalu Folkové prázdniny v Náměšti nad Oslavou. Zahajovací koncert obstará Iva Bittová v doprovodu jazzového kontrabasisty George Mraze. Druhým koncertem pak bude vystoupení norské šestičlenné houslové skupiny Majorstuen.

V dalších dnech se fanouškům world music a folkové hudby představí mimo jiné "Profesor Blues" David Evans, kolumbijská zpěvačka Lucia Pulido nebo představitel batuco - rytmického stylu Kapverdských ostrovů - Tcheka. Po roce se na zámecké nádvoří vrací hráčka na drnkací mbiru Zuzana Novak, po dvou letech francouzští úderníci Sergent Pépére a po stejné době britská folkařka Eliza Carthy, tentokrát ovšem poprvé v doprovodu rodinné kapely Waterson:Carthy. Mezi tradiční položky Folkových prázdniny se pak dají řadit vystoupení Hradišťanu, Jablkoně nebo irského písničkáře Marka Gearyho.

Podtitul letošního ročníku Folkových prázdniny zní O dřevě: O kořenech, tvárnosti a houževnatosti. Součástí festivalu bude Open scéna - druhá stage, na které se již devátým rokem představují mladé a začínající kapely -, a dále řada dílen a workshopů či výstav nebo publicisticky-akademické Kolokvium. Vstupenky jsou v předprodeji za 1 050 Kč, kompletní program a další informace jsou k nalezení na stránkách festivalu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY