Celine Dion má na svědomí nejhorší coververzi

25.06.2008 12:57 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Céline Dion
© facebook interpreta
Populární zpěvačka Celine Dion se pustila do předělávky slavné písně australské rockové formace AC/DC "You Shook Me" a dočkala se nebývalého ocenění. Její verze byla označena za nejhorší cover všech dob. Skladbu sice Celine nikdy nezařadila na žádný oficiální disk, ale k vítězství jí její živé provedení songu evidentně stačilo.

Na druhém místě tohoto žebříčku, který sestavoval britský magazín Total Guitar, se umístily Sugababes a Girls Aloud s coververzí písně "Walk This Way", velkého hitu Aerosmith a Run DMC. Za zmínku stojí i bronzová medaile pro Westlife za pokus o podání kultovní balady "More Than Words" od Extreme.

Vedle žebříčku s těmi nejhoršími předělávkami se ale v časopise objevilo i pár interpretů, kteří svou verzí mohou směle konkurovat originálu. Na prvním místě stojí Jimi Hendrix s "All Along The Watchtower" z pera Boba Dylana a na druhém The Beatles s "Twist And Shout", původně od The Top Notes. Třetí příčku obsadili Guns N' Roses s "Live And Let Die". K této písni vlastní autorská práva Wings.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY