Kryštof s Madonnou nadále válcují české žebříčky

28.05.2008 22:17 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Dvaadvacátý týden v prodejní a rádiové hitparádě české pobočky IFPI nám nadělil extrémně nezajímavá rádia (až na jedno ztracené překvapení) a (pouze) nezajímavé obchody. Jo, v rádiích nás drtí Kryštof a v obchodech pro změnu my stále drtíme Madonnu.
Novinky, které vstupují do obou tuzemských hitparád, jsou bohužel bezzubé jako Pittsburgh v letošním finále Stanley Cupu (v noci má ale šanci na reparát, tak uvidíme...), takže stále si budete číst o tom samém. I když, pokud zůstaneme jen u těch novinek, tak v obou částech tohohle reportu najdete jednu takříkajíc žhavou.

Kryštof - Poločas / Best Of
© facebook interpreta
RÁDIA - V první desítce máme tento týden jen tři kosmetické úpravy, které ovšem nedokáží zakrýt fakt, že tuzemská rádiová hitparáda je momentálně asi stejně zajímavá jako přátelské dvojutkání v nejvyšší korejské softbalové lize rozvedených žen. Pětku za čtyřku vyměnil s Shaynem Wardem Lenny Kravitz, devítku za osmičku s Chinaski Mutya Buena a na desítku se vytáhla o milost škemrající Duffy. Jinak vše při starém - zlatý pan Kryštof, stříbrná Colbie Caillat a bronz si hlídají OneRepublic. Tak rychle k novinkám, kde se udála věc nejzajímavější.

Pokud jsem pátral v mé paměti správně, pak se za mé cca dvacetiměsíční působení v komentování hitparád ještě nikomu nepodařil takový start, jako se momentálně udál Markovi Ztracenému s (se jménem ladícím) hitem "Ztrácíš se" - čtrnáctka je solidní nášlap na tutovou jedničku do pěti týdnů. I když český éter je v tomto nevyzpytatelný. No a dostalo se ještě na další tři novinky, které jsou kompletně dámské - na padesátce máme "Better In Time" Leony Lewis, o sedm příček níže "Break The Ice" Britney Spears a na pětašedesátce debutuje "I Should Be So Lucky" Kylie Minogue.

Top 10 - rádia:
  1. Kryštof - Atentát
  2. Colbie Caillat - Bubbly
  3. OneRepublic - Stop And Stare
  4. Lenny Kravitz - I'll Be Waiting
  5. Shayne Ward - If That's OK With You
  6. Madonna - 4 Minutes
  7. Ewa Farna - Jaký to je
  8. Buena Mutya - B Boy Baby
  9. Chinaski - Vakuum
  10. Duffy - Mercy

Madonna - Hard Candy
© facebook interpreta
PRODEJNOST - V obchodech nestačil Dan Bárta s Illustratospherou na Madonnu, takže zlato zůstává v držení královny popu a tuzemský nekorunovaný král vážkařů debutuje s albem "Animage" na dvojce. Jelikož si Jarek Nohavica udržel bronz, padá posledně stříbrná sólovka Fanánka na brambory a na pětku se ze sedmy vytáhli Glen Hansard a Markéta Irglová. Na svém zůstala šestá Ewa Farna, ale dech zdá se dochází Lennymu Kravitzovi, výběru "Kanikuly" a Iron Maiden (tady to ale možná bude věkem). Jo, a do desítky se nám protlačila (stejně jako v rádiích) Duffy.

Novinky máme tři, všechny české a kromě Bártovy Illustratosphery není o co stát - tedy za předpokladu, že nepamatujete Zátopkovu třetí zlatou cílovou rovinku ve dvaapadesátém nebo nekupujete každý týden balení kapesníčků k dalším dílům "Ordinace v Růžové zahradě". Teda nic proti dvanáctému Goťákovi (DVD "Zůstanu svůj - Hity 80. let") či čtyřiačtyřicáté Lucce Bílé ("Lucerna"), ale já osobně beru desátého vyhraného Zlatého slavíka za známku hudebního nevkusu. Ale jinak respekt. Šmitec, příští týden čus bus, těším se napočtenou a do té doby: Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Madonna - Hard Candy
  2. Dan Bárta - Animage
  3. Jaromír Nohavica - Ikarus
  4. Lou Fanánek Hagen - Jevany
  5. Glen Hansard / Markéta Irglová - Once OST
  6. Ewa Farna - Ticho
  7. Lenny Kravitz - It Is Time For A Love Revolution
  8. Různí - Kanikuly
  9. Duffy - Rockferry
  10. Iron Maiden - Somewhere Back In Time: The Best Of 1980-1989

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 22. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY