Letošní Planet Festival se blíží

24.05.2008 12:41 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Planet Festival
© facebook interpreta
Planet Festival proběhne už 13. a 14. června na letišti Čápův Dvůr Aeroklubu Tábor. Navazuje na festivaly Go Planet Roxy z roku 2003 a Love Planet z roku 2005. Na táborském letišti tehdy vystoupily takové hvězdy jako Marilyn Manson, Nick Cave nebo Skinny Puppy.

Festivalový areál bude návštěvníkům otevřen v pátek 13. června ve 14 hodin a festival skončí v neděli v sedm hodin ráno, kdy bude areál také uzavřen. Stanové městečko otevře v pátek v 10 hodin a uzavřeno bude v neděli až v 15 hodin. Na místo konání festivalu bude možné dopravit se z vlakového a autobusového nádraží v Táboře kyvadlovou dopravou nebo vlastní dopravou a velkokapacitní parkoviště bude přímo před vstupem do areálu. Hudební program festivalu začne v pátek v 15.00 hodin, na místě budou stát dvě velká podia a jeden stan, ve kterém budou hrát kapely i DJové.

V páteční večer vystoupí ze zahraničních interpretů očekávaná legendární americká punková skupina Bad Religion, berlínská indie-punk-rocková kapela Beatsteaks, v Čechách velmi populární britské popové trio Kosheen, DJové Ed Rush nebo Shy FX. V sobotu se fanoušci dočkají například zakladatelů EBM - belgických Front 242. Výjimečnou hudební událostí české festivalové sezóny je jistě současný objev britské hudební scény Hadouken!, kteří vystoupí během sobotní noci, stejně jako například IAMX - sólový projekt Chrise Cornera známého ze Sneaker Pimps, elektro-punkoví Warren Suicide, elektro-rocková čtveřice Nemo nebo průkopníci tanečního dubu Zion Train. Na festivalu vystoupí také zásadní kapely české hudební scény, jako jsou Tata bojs, Ohm Square nebo Sunshine. Dohromady tak více než 40 hudebních projektů.

Organizátoři připravili pro návštěvníky festivalu doprovodný program v Represent sportovní zóně. V areálu bude připraveno k relaxaci a sportovnímu vyžití několik hřišť s širokou nabídkou sportů. Ještě do 31. května je možné koupit si lístek za 790 Kč, do 12. června pak bude stát 890 Kč. Předprodej probíhá v síti Ticketpro. Na místě si budou moct návštěvníci koupit dvoudenní lístek za 1 050 Kč a sobotní lístek za 790 Kč. V ceně vstupenky je zahrnuto stanování ve stanovém městečku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY